Home GET THE LOOK: Glastonbury Style
Get the look

GET THE LOOK: Glastonbury Style

glastonbury-styleHet toonaangevende Glastonbury festival in de UK is weer achter de rug en bij ons staan festivals als Lowlands, Loveland, Mystery Land en Day at the Park voor de deur. Doe inspiratie op van fervente festival bezoeksters als Emma Watson, Kate Moss en Clara Delevingne. Natuurlijk zijn de undone lange lokken elk jaar weer een succes. Maar we zagen ook ingevlochten corncrows dat een soort undercut effect geeft, hoeden, petten (wél met de klep naar achteren!) en lieflijke bloemenkransjes als extra versiering. BE INSPIRED!

glastonbury-undone-long

Lange haren doen het altijd goed op een festival. Maak ze extra undone door ze wat textuur te geven met een salt spray of een beach spray.

glastonbury-braids

Het is iets meer werk, maar maakt je haar wel meteen bijzonder: de vlecht. Je kunt hiermee eindeloos varieren, je vlechten opsteken tot een knotje of zomaar ergens in je haar wat losse vlechten maken. Zorg dat je vlecht niet te netjes is en trek hem wat loss zodat hij niet te stevig zit - voor een nonchalant effect. Als je na het wassen een flinke dot mousse in je haar doet, krijgt je haar extra grip voor het vlechten.

 

 

glastonbury-cornrows

Nóg een graadje moeilijker dan de losse vlecht, zijn deze ingevlochten cornrows. Oefen vooraf een paar keer en je hebt het zo onder de knie. Hiermee geef je je haar een wat ruigere undercut look, terwijl er geen trimmer of schaar aan te pas komt! Een mooie opvallende oorbel in je vrije oor en je bent klaar voor je festival!

glastonbury-flowers

Dit jaar zagen we ook veel bloemen in de festival haren. Je kunt ze kant en klaar kopen of zelf maken (denk aan de madeliefjes kransen van vroeger). Bloemen geven je look een romantisch boho tintje. 

glastonbury-hoofdbedekking

Wordt het niets meer meer en heb je voor vertrek een acute hair crisis? Dan kan een funky hoed, sjaal of per uitkomst bieden. Ook hier is het motto: hou het casual en niet te serieus.