Home Gespleten haarpunten verleden tijd, wat je haartype ook is!
Get the look

Gespleten haarpunten verleden tijd, wat je haartype ook is!

Wist je dat 30% vrouwen wereldwijd gespleten haarpunten als één van de grootste haarproblemen ziet?

Vroeger zou je het advies krijgen om de schaar erin te zetten, maar eigenlijk wil je dat helemaal niet! Gelukkig heeft Aveda™ een gloednieuw repairproduct Damage Remedy™ Split End Repair ontwikkeld, speciaal voor dit haarprobleem! Dit product komt in een kleine tube en herstelt direct gespleten punten en voorkomt de vorming van nieuwe. De haarvezels worden weer glad en jouw lokken ogen weer gezond! De crème bevat oa. nangai olie en quinoa. Het werkt heel simpel; je brengt een klein beetje aan op de punten en het effect blijft merkbaar tot de volgende wasbeurt. De tube bevat 30ml en heeft een draaisluiting die heel handig werkt. Je doet er ongeveer 24 wasbeurten mee en je betaalt €32 voor een tube.

Het is een mooie aanvulling op de Damage Remedy™ lijn, kan gebruikt worden met alle andere Aveda™ producten en is geschikt voor alle haartypen die last hebben van gespleten punten. Vooral meiden met lang haar zullen profijt hebben van dit product als je bedenkt dat je haar per jaar ongeveer 12cm groeit. Reken dan maar uit hoe oud jouw lokken zijn en bedenkt hoeveel ze al te verduren hebben gehad!

Puck, Chantal en Sophie hebben totaal verschillende haartypen, maar wilden wel graag van hun gespleten haarpunten af. Zij hebben dit product geprobeerd in combinatie met andere Aveda™ producten die geschikt zijn voor hun haartype. Hier vertellen ze hun ervaringen en kun je zien wat het resultaat is nadat ze de producten hadden gebruikt en het stappenplan van Aveda™ hebben opgevolgd. Lees je mee?

PUCK WIL EXTRA VOLUME

aveda-voller-haar

 • Behoefte: voller haar
 • Haartype: lang, fijn haar

Ik merk echt verschil na het gebruik van deze producten. De tonic is absoluut niet vet en verzwaart mijn haar niet. Je voelt meteen dat het wat doet, maar maakt mijn haar niet stug. De Split End Repair trekt snel in en maakt mijn punten mooier. Mijn haar ziet er echt gezonder uit. De haarlak is echt helemaal top en vernevelt heel fijn, echt een kwaliteitsproduct! Ik kende de haarproducten van Aveda nog niet zo goed maar wil ze absoluut blijven gebruiken.

Zo style je jouw haar voller
 1. Breng Damage Remedy™ Daily Hair Repair aan op vochtig haar om het te beschermen tegen warmtestyling — tot 230 graden.
 2. Spray Thickening Tonic in secties vanaf de aanzet tot de punten. Borstel het haar om het product gelijkmatig te verdelen over het haar. Buig je hoofd naar beneden en föhn je haar om extra volume te creëren vanaf de aanzet.
 3. Buig je hoofd terug achterover en borstel je haar vanaf het midden tot aan de punten met de paddle brush.
 4. Neem een sectie van je haar en plaats een grote velcro haarroller aan het einde van de sectie en rol in de richting van de aanzet. Herhaal deze stap voor de rest van het haar.
 5. Spray de Air Control™ Hair Spray op het haar en laat drogen. Verwijder de haarrollers. Borstel en style het haar voorzichtig naar wens.
 6. Breng Damage Remedy™ Split End Repair aan op de haarpunten om de gespleten punten onmiddellijk te herstellen en een fantastische look te creëren.

CHANTAL WIL MINDER PLUIS

aveda-krullend-haar

 • Behoefte: mooiere krullen zonder pluis
 • Haartype: halflang, droog krullend haar

Superfijn spul! Het is voedend, ruikt lekker en je brengt het snel aan. Als ik de Curl Enhancer 's avonds aanbreng, heb ik de volgende dag een mooie bos krullen. Beetje Split Ends Repair erin en klaar. Mijn haar glanst meer en die vervelende pluis is weg. Mijn krullen hebben meer definitie. Ik ben fan!

Zo style je jouw krullen
 1. Breng Damage Remedy™ Daily Hair Repair aan op vochtig haar om het te beschermen tegen warmtestyling — tot 230 graden.
 2. Neem een ruime hoeveelheid Be Curly™ Curl Enhancer en verspreid dit tot in de punten van het haar.
 3. Om meer volume en gedefinieerde krullen te creëren, föhn je haar met een diffuser op een lage stand en middelmatige temperatuur. Plaats je haar voorzichtig in de diffuser om beschadiging en frizz te voorkomen.
 4. Wanneer het haar helemaal droog is, gebruik een krultang om jouw krullen een meer afgewerkte look en vorm te geven. Wikkel een paar krullen om de krultang om deze extra te definiëren. Tel tot tien en verwijder de krul van de tang en laat het afkoelen.
 5. Borstel je krullen niet maar gebruik je vingers om te stylen en de krullen te behouden en frizz te verminderen.
 6. Breng Damage Remedy™ Split End Repair aan op de haarpunten om de gespleten punten onmiddellijk te herstellen en een fantastische look te creëren.

SOPHIE WIL GLANZEND HAAR

aveda-steil-haar

 • Behoefte: meer glans en haar dat gezonder oogt
 • Haartype: lang, fijn steil haar

Doordat mijn haar zo lang is, is het snel dof en droog. Met dit product zijn mijn punten niet meer dof en droog. Nadat ik alle producten heb gebruikt, is mijn haar veel zachter en ziet het er gezonder uit. Omdat ik vaak de stijltang gebruik, vind ik de Daily Hair Repair ook heel fijn omdat dit beschermt tegen de hitte. Bovendien ruiken alle producten zo lekker!

Zo style je jouw steile haar
 1. Breng Damage Remedy™ Daily Hair Repair aan op vochtig haar om het te beschermen tegen warmtestyling — tot 230 graden.
 2. Breng een ruime hoeveelheid Smooth Infusion™ Naturally Straight aan.
 3. Borstel je haar, met een paddle brush, naar één kant en föhn de aanzet. Borstel vervolgens het haar naar de andere kant en föhn zorgvuldig. Deze ‘wrap drying’ techniek vermindert het volume en maakt het haar nog steiler.
 4. Plaats de borstel onder een sectie van het haar wanneer de aanzet droog is. Zorg ervoor dat de warme lucht van de föhn het haar in de borstel op zijn plaats houdt – plaats de föhn niet op de borstel want dit oververhit en beschadigt het haar.
 5. Borstel het haar van boven naar beneden gevolgd door de föhn om het midden en de punten van het haar te drogen.
 6. Indien nodig werk af met een stijltang wanneer het haar helemaal droog is.
 7. Breng Damage Remedy™ Split End Repair aan op de haarpunten om de gespleten punten onmiddellijk te herstellen en een fantastische look te creëren.