Home FROM THE HEART| Birgit van Salon Haar & Zo, Makkum
Stylist

FROM THE HEART| Birgit van Salon Haar & Zo, Makkum

Jildou heeft een heftige tijd achter de rug; verslavingen, rehab en inmiddels is ze alweer vele jaren 'clean' en probeert ze haar leven weer op te pakken. En wat hoort daar nou beter bij dan een fijne kappersbehandeling? Lees dit mooie verhaal van de BeautyBank.

Het verhaal van Jildou

Jildou

Jildou is 28 jaar en moeder van 2 kinderen. Ze vertelt haar aangrijpende verhaal: “De afgelopen 10 jaar heb ik gestruggeld met mijn verslaving(en). Dat was een hele zwarte periode uit mijn leven, waar ik niet graag op terugkijk. Ik ben letterlijk alles kwijtgeraakt. Mijn huis, mijn rijbewijs, mijn kinderen en bovenal mezelf."

"In 2020 heb ik mezelf aangemeld voor rehab en daarna ben ik naar een safehouse gegaan om aan mezelf te werken. Inmiddels ben ik clean. Maar dit alles heeft natuurlijk wel een flinke nasleep, inclusief schulden. Ik heb mijn verhaal gedeeld met Kim Feenstra, via haar kerstactie. Zij verzorgt ieder jaar kerstpakketten voor gezinnen die het nodig hebben. 

In eerste instantie durfde ik het niet. Ik was bang voor vooroordelen of zelfs dat ik er helemaal niet toe doe door mijn verhaal. Toen heb ik 2 kerstpakketten gekregen waar je U tegen zegt, inclusief een bon voor de BeautyBank!"

De afgelopen jaren was Jildou nauwelijks naar de kapper geweest. Via de BeautyBank kreeg ze een afspraak bij Salon Haar & Zo in Makkum. De eigenaresse van de salon, Brigit en haar collega Anneke verwelkomden haar.

Met Anneke werd besloten om blonde highlights te zetten en het haar is weer mooi in model geknipt.

Jildou na de behandeling

Zo gaat het nu

Jildou: "Om even terug te komen op mijn verhaal… Inmiddels ben ik 20 maanden, 3 weken en 5 dagen clean. Ik heb weer een eigen woning, ik heb mijn rijbewijs weer terug, de band met mijn kinderen is goed en stabiel. En bovenal: ik hou weer van mezelf. Ik kan niet zeggen dat ik mijn oude ik terugheb, maar ik heb een nieuwe ik gecreëerd.
En ik durf te zeggen dat ik goed ben, zoals ik ben."