Home FILMTIP: Documentaire Natural Woman - over kroeshaar
Hair update

FILMTIP: Documentaire Natural Woman - over kroeshaar

Natural WomanOp 21 juli wordt de documentaire Natural Woman voor de 2e keer vertoond in Amsterdam. In deze korte film delen Afro-Amerikaanse meisjes en vrouwen hun pijnlijke en positieve ervaringen met het dragen van natuurlijk kroeshaar. Herkenbaar?

Daarnaast geven vooraanstaande Afro-Amerikaanse filosofen en psychologen hun visie op de rol van de maatschappij bij het definiëren van schoonheidsidealen. Ter inleiding is er een presentatie over de geschiedenis van natuurlijk kroeshaar.

Cindy Hurst- Filmaker- Natural WomanAfsluitend is er een online discussie met de filmmaakster Cindy Hurst. Deze discussie wordt uitgezonden op de Amerikaanse radio.  Er is ruimte voor vijftien deelnemers. I.v.m. de zaalhuur en filmrechten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Drankjes en een versnapering zijn gratis. Alle deelnemers ontvangen een presentje en er wordt een prijs verloot.

Zie ook deze prachtige collectie van Junior Green die hij maakte met fotograaf Agatha Peress. De visagie is gedaan door Neon Velvet en de kleding is gestyled door J A G Styling. Een black hair collectie met allure!

Of lees hier het artikel van Anouk Stuart over haar krullen , ze verteld ; als je krullen hebt, lijkt dat iets heel speciaals voor anderen!