Home Film over het leven van kapper Jay Sebring
PRO NIEUWS

Film over het leven van kapper Jay Sebring

 

Jay Sebring was een wereldberoemde haarstylist uit de 60-er jaren. Filmsterren stonden in de rij om hun haren te laten knippen door deze topkapper. Hij was de vaste kapper van o.a. Paul Newman, Warren Beatty, Frank Sinatra en Steve McQueen. Hij werkte op de filmsets van klassiekers als Bullitt (1968) en Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969).

 

 

SharonTate en JaySebring

Jay werd in 1933 in het zuiden van de Verenigde Staten geboren onder de naam Thomas John Kummer als zoon van een accountant. Zijn moeder was huisvrouw. Na zijn middelbare school ging hij bij de marine en werd hij naar Korea gestuurd om daar te vechten gedurende de Koreaanse oorlog. Na zijn terugkomst, veranderde hij zijn naam in Jay Sebring en verhuiste hij naar Los Angeles. Daar ging hij werken als kapper en al snel maakte hij naam. Hij was o.a. verantwoordelijk voor de haarstijl van Jim Morrison (van The Doors) en had vele bekende acteurs als klant. Het Hollywood bestaan beviel Sebring wel en hij wat een notoire rokkenjager. Hij was even getrouwd met een model en in 1964 ontmoette hij tijdens een feestje Sharon Tate. Ze kregen een relatie die duurde totdat Tate verder wilde met Roman Polanski in 1966. Jay bleef bevriend met Sharon Tate en raakte ook bevriend met Polanski.

Sebring, Polanski en Tate

Op 8 augustus 1969 ging een groepje vrienden waaronder Tate en Sebring uit eten om daarna na te borrelen in Roman Polanski's huis in Los Angeles. Zelf was Polanski niet aanwezig. Het drama dat zich daar later voltrok is bekend. De aanhangers van Charles Manson drongen het huis binnen en alle aanwezigen werden bruut vermoord. Het schijnt dat Sebring de aanvallers nog smeekte om Sharon Tate, die toen hoogzwanger was van Polanski, te sparen, maar zonder succes.

James Franco

Dit jaar komt een film uit over het veelbewogen leven van deze haarstylist: Beautiful People. James Franco speelt de hoofdrol en deed de regie. We moeten nog even wachten, maar zet deze film maar alvast op je lijstje van MUST-SEE!

 

 

Lees hier alles wat je wilde weten over HEM