Home Everybody loves buns
Get the look

Everybody loves buns

Iets dat je steeds vaker terug ziet komen in het haar van vrouwen - en mannen - is het knotje. Sommigen gaan all the way, zoals voetballer Zlatan Ibrahimović. De dames houden het vooral bij een nonchalante messy bun met de helft van het haar in een knotje gedraaid en de andere helft dat los hangt. De zogeheten half up half down top knot. Met een knot zit je haar lekker uit je gezicht én je ziet er hip uit. 

De man bun

mannen met knotje
Voorheen was voetballer Zlatan Ibrahimović de enige met een opvallende knot als haarstijl. Dit knotje is ondertussen steeds populairder geworden en menig man heeft deze stijl gekopieerd. Hij kan zowel strak als messy, hoog of laag en met plukken die langs je gezicht of in je nek dansen. Varieer er een beetje mee en kies een stijl die het meest bij je past.

How to
  1. Pak je gehele haar beet, maak er (eventueel) een staart in met een elastiekje.
  2. Draai en/of twist vervolgens je haar om elkaar heen tot er een knot ontstaat. Mocht het nog te losjes zitten kun je er nog een elastiek omheen draaien.
  3. Trek wat plukjes eruit voor een nonchalante look.

Half up half down bun

halfuphalfdownknot
Deze variant wordt door steeds meer vrouwen gedaan. Met deze hairdo kun je zo naar school, een festival of een ander feestje!

How to
  1. Pak wat haar van de bovenkant van je hoofd, iets boven de oren. Draai dit bovenop je hoofd in een knotje en maak het vast met een elastiekje.
  2. Wil je dat je knotje niet slap gaat hangen? Steek er wat schuifspeldjes in zodat het knotje omhoog blijft staan.
  3. Evenals bij de hipsterknot kun je dit knotje zo rommelig of strak maken als je zelf wilt. Tip: Als je 'm een nonchalante en stoere touch wilt geven, gebruik dan wat sea salt spray in het haar en draai de knot losjes. Voor een strakke look kun je mousse, gel of wax en een kam gebruiken zodat er geen haartjes ontsnappen uit je knot.

celebrities knotje
Veel celebrities zijn ook fan van knotjes!

Draag jij ook wel eens een (half up half down) knot?

Meer haartrends?