Home Even voorstellen: dit is de jury van de WWH Awards 2021!
Events & Awards

Even voorstellen: dit is de jury van de WWH Awards 2021!

De jury van de WieWatHaar Awards 2021 is bekend en wij stellen deze toppers graag aan jullie voor. Zij zijn degenen die straks gaan bepalen welke (professionele) producten, merken en projecten deze awards in de wacht gaan slepen!

Categorie HAAR

Mari van de Ven – Make-up en hairstylist

Hij is een van de bekendste make up artists, hairstylisten en kappers van Nederland. Al meer dan 25 jaar voert Mari van de Ven met passie en liefde zijn vakmanschap uit. Het begon allemaal in een salon in Brabant. Hier startte Mari zijn droom. Hij wilde zijn creativiteit delen met heel de wereld en dat is gelukt. Via Koffietijd werd Mari bekend en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse entertainment industrie. Vele bn'ers mag Mari tot zijn clientèle rekenenen daarnaast staat hij nog steeds graag zijn klanten te knippen en stylen in zijn salon in Den Bosch - Het Haaratelier Mari van de Ven. Ook wordt hij veel gevraagd voor events, workshops en make-overs én heeft hij een eigen penselenlijn genaamd Maestro.

Guusje Arts – Hoofdredacteur Vaktijdschrift De Kapper

Ze is sinds eind 2018 Hoofdredacteur van Vaktijdschrift De Kapper. Toen Guusje Arts destijds in aanraking kwam met het kappersvak, keek ze haar ogen uit. Inmiddels is ze ook aangestoken door de passie voor haar en liefde voor het kappersvak. Guusje: "Beauty komt van binnenuit zegt men, en daar ben ik het zeker mee eens, maar naar mijn idee kan een verzorgd uiterlijk absoluut bijdragen aan het zelfvertrouwen. Ik geloof dat er kwalitatief gezien geen ‘slechte’ merken op de markt zijn. Ik geloof wel dat er veel verschillen zitten in onder andere de uitstraling, duurzaamheid en authenticiteit van een merk. Een product is zoveel meer dan de ingrediënten die erin zitten, het gaat ook om de beleving. Bij de WieWatHaar Awards wordt er gekeken naar het totaalplaatje, en dat spreekt me enorm aan."

Kim Querfurth – Fashion editor De Telegraaf

Ze is hét mode- en beautygezicht van De Telegraaf. Daar besteedt ze volop aandacht aan beide disciplines, die ze onlosmakelijk met elkaar verbonden ziet. Kim Querfurth heeft na ruim 25 jaar in de branche haar sporen verdiend bij o.a. het AD, Sp!ts, AvantGarde, Glossy, Kosmetiek en Gooisch en weet intussen: dit vak verveelt nooit! Als er weer een nieuwe lippenstift, geur of een haarmasker binnen komt maakt haar hart nog steeds een sprongetje. Kim heeft een innige band met zowel de nationale al internationale kappers en is regelmatig op kappersevents wereldwijd te vinden. Daarnaast is ze al jarenlang als jurylid verbonden aan de Coiffure Awards want op het kappersvak in al haar facetten is ze nog lang niet uitgekeken.

Categorie HEM

Marc van de Hare – Founder Barbersociety

Hij is 3e generatie barbier en zit inmiddels al ruim 30 jaar in het kappersvak. Marc van de Hare is eigenaar van barbershop Van de Hare Amsterdam Barbers in hartje Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter van BarberSociety, een platform om barbers en herenkappers te verbinden. BarberSociety Live is het enige en grootste jaarlijkse barber event van de Benelux waar barbers & herenkappers uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Marc: "Het herenvak zit in mijn hart en nieren en ik doe er alles aan om het mooiste ambacht van de wereld te promoten! Hierbij horen natuurlijk goede producten en ik vind het een eer dat ik als jurylid dit mag beoordelen. Want hoogstaande kwalitatieve producten verdienen het om onder de aandacht te komen!"

Garrick Croes en Hanoch Limahelu – Founders Streetmirrors

Ze zijn gepassioneerde hulpverleners in de opvang voor Amsterdamse dak-en thuislozen. Sinds 2017 hebben Garrick Croes en Hanoch Limahelu deze hulpverlening gecombineerd het barbiersvak onder de naam 'Streetmirrors'. Zij geloven dat een nieuw kapsel heel goed is voor iemands zelfvertrouwen en maken van het knipmoment een groepsactiviteit midden in de woonkamer, met of zonder muziek. Daarnaast hebben zij ook onze eigen barbershop in de opvang en gaan zij langs diverse daklozeninstellingen en de straat op. Hanoch: "Wij zijn ervan overtuigd dat elk mens recht heeft op een goede verzorging, menselijke waardigheid en verbondenheid. Wij zien uit naar een mooi en verantwoord product met een originele uitstraling en filosofie waar zijn/haar merk voor staat."

Categorie HUID

Sylvia Platjouw – Freelance Beautyjournalist

Ze is cosmeticajournalist met een stevig kloppend beautyhart. Haar beautycarrière begon in 1997 en sindsdien bouwde ze een gedegen expertise op. Sylvia Platjouw werkt momenteel voor o.a. ELLE, Vol Magazine en Women's Health. Sylvia: "Van maffe trends tot serieuze artikelen over duurzame cosmetica: voor mijn lezers duik ik diep in elke materie. Dat is ook de reden dat ik graag plaats neem in de vakjury 'HUID' voor de WieWatHaar Awards."

Yvonne de Leeuw – Hoofdredacteur ESTHÉ

Ze is gediplomeerd schoonheidsspecialist met een goedlopende salon in Amsterdam-Zuid en daarnaast is Yvonne de Leeuw hoofdredacteur van ESTHÉ, vakblad voor de beautyprofessional. Yvonne: "Door deze ideale combinatie ben en blijf ik goed op de hoogte van wat er in de beautybranche gebeurt. De huid en alles wat daar mee te maken heeft, is dan ook mijn grote passie. De WieWatHaar Award is een nieuw initiatief om te laten zien welke mooie, nieuwe producten er allemaal op de markt zijn verschenen. Door te jureren bij de WieWatHaar Awards probeer ik te onderscheiden welke huidproducten iets toevoegen, heel vernieuwend zijn of gewoon echt heel goed. Dat is best een uitdaging, maar wel een hele leuke."

Sarah den Boer – Eindredacteur ESTHÉ

Ze is gediplomeerd schoonheidsspecialist en startte in 2006 haar 1e salon. Inmiddels heeft ze een huidpraktijk in het Gooi en daarnaast is Sarah den Boer eindredacteur van ESTHÉ. Sarah: "De huid heeft mijn passie. Daarom heb ik ervoor gekozen om me te verdiepen in methodes voor huidverbetering. Eerder was ik als docent verbonden aan een opleidingsinstituut voor schoonheidsspecialisten. De WieWatHaar Awards is gericht op professionele beautymerken en bij de beoordeling ervan wordt dan ook goed gekeken naar het onderscheidende karakter van een merk of product. Met mijn jurybijdrage hoop ik nieuwe productontwikkelingen te ontdekken op het gebied van HUID en - zeker in deze bizarre tijden - vakgenoten te blijven inspireren voor het mooiste beroep dat er is, de beautyprofessional."

Categorie INNERBEAUTY

Marian Kaak - Jury voorzitter, freelance Beautyjournalist

Ze is beauty-journalist en al 35 jaar werkzaam in de kappersbranche. Marian Kaak begon als kapper en werkte daarna als hoofdredacteur van diverse vakbladen (o.a. Coiffure). Marian: "Op dit moment werk ik als onafhankelijk journalist & content writer met een sterke focus op de beauty industrie. Schoonheid is meer dan uiterlijk. Uiteindelijk gaat erom dat mensen net dat beetje extra zelfvertrouwen krijgen en beter in hun vel zitten als ze een beauty- of kapsalon uitstappen. De professionele beauty industrie ontwikkelt razendsnel, er komen constant nieuwe innovatieve producten op de markt. Dat is goed, maar het is wel belangrijk om daar kritisch naar te blijven kijken. Doet een product wat het belooft? Is de prijs/kwaliteit in orde? Wat is de innovatie? En heel belangrijk: wat is de ecological footprint? Daarom vind ik de WieWatHaar Awards zo belangrijk."

Baba Sylla - Founder Orange Babies

Hij werd geboren in Senegal, studeerde in Parijs en verhuisde daarna naar Amsterdam. Ruim 20 jaar geleden richtte Baba Sylla de stichting Orange Babies op, nadat een zwangere vrouw met Aids op zijn pad was gekomen. Orange Babies strijdt tegen de oorzaken én gevolgen van Hiv. Zij steunen projecten in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is. Baba zet zich in om met zijn stichting zoveel mogelijk kwetsbare vrouwen en kinderen te redden van hiv/aids.

Dennis & Danielle Kil - Founders the.talents & MR&MRS KIL

Ze zijn twee bekende gezichten in de kappersbranche. Dennis Kil startte zijn carrière al op zeer jonge leeftijd als kapper en beklede nationaal als internationaal diverse educatieve en creatieve functies. Danielle Kil-Sant begon als mode- en beautyredacteur bij diverse Nederlandse magazines en verruilde de modewereld voor de wereld van de kapper als uitgever en hoofdredacteur van diverse titels. In 2014 voegden Dennis Kil en Danielle Kil-Sant hun passies en talenten samen in de bedrijven KIL & SANT en  MR&MRS KIL waarbinnen zij de trotse eigenaren zijn van the.talents: een podium voor talenten binnen de haar- en beautyindustrie en de inspirerende wereld er omheen. Daarnaast zijn zij co-founders van Yummygums vitamines.