Home Een kapster tijdens de lockdown
Ondernemend

Een kapster tijdens de lockdown

Ik schrijf dit stuk terwijl we nog in de lockdown zitten en duimen dat we 3 maart vol energie en passie weer aan de slag mogen. Jee, wat mis ik mijn werk, de klanten, het structuur, het creatieve denken, de gezellige gesprekken. Maar ik moet zeggen, we hebben niet stil gezeten.

We hebben een enquête eruit gedaan wat mij een heel erg gewaardeerd gevoel heeft gegeven. Het geeft je een heldere blik op alles. Kan het elke salon aanraden. We willen toch allemaal scherp blijven en ons blijven verbeteren.

Enquête onder je klanten

Als ik bij ons kijk hebben wij bijvoorbeeld een tip gekregen voor bij de massagestoelen. Aangezien wij nu tussen de wasbakken een verrijdbaar scherm hebben staan zodat de klanten veilig naast elkaar kunnen zitten en wij zelf ook coronaproof naast elkaar kunnen staan, kunnen wij de beensteunen niet uitzetten. Dat geeft voor kleinere klanten een minder prettig gevoel. Oplossing: we hebben losse voetsteunen aangeschaft, zodat iedereen weer relaxed in de massagestoel kan liggen. Heel eerlijk het was niet in mij opgekomen omdat ik eigenlijk heel druk was om de klanten een veilig gevoel te geven en we zitten zelf nooit zo 'relaxed' in de massagestoel. Nooit bij stil gestaan.

Online trainingen

Ook hebben we naast online knip- en kleurtechnieken ook een cursus imagestyling gedaan en het helemaal aangepast aan onze wensen in de salon. Het geeft je zoveel energie en je krijgt weer een andere kijk op alles. Echt mega leuk. Als collega’s groei je samen naar een nog sterker team. We hebben veel gesprekken gevoerd en als de corona er niet was geweest hadden we niet zoveel gebrainstormd als nu. Dat is het enige voordeel van de lockdown.

Kleurtrends zomer 2021

Dit alles geeft weer kleur aan deze sombere periode. Over kleur gesproken, de kleurtrends dit voorjaar en zomer zijn:

  • Omber met een zachte overgang. De cappuccino kleurkarakters zijn helemaal hot. Deze kleuren kunnen zowel in donker als lichter bereik maar wel prachtig geblend.
  • Afwijkende colourroots doe breed zijn ingezet en mooi soft doorlopen naar de lengtes en punten.
  • Pink in combinatie met blond is ook heel trendy.

Laat het voorjaar maar komen!