Home Een detox voor je haar, hoe doe je dat?
Onze favorieten

Een detox voor je haar, hoe doe je dat?

Simply Zen, de naam alleen al doet me aan een dagje wellness denken! Deze producten van het Italiaanse merk Z.one Concept zijn vrij van sulfaten zodat ze ook veilig zijn voor je gekleurde haar, waar je wellicht veel geld voor hebt uitgegeven! We schreven al eerder over dit merk en ik mocht de Detoxifying Shampoo testen. Nu test ik ook veel verschillende stylingproducten en dan blijven er weleens productresten achter, die niet door elke shampoo worden verwijderd. Daarom ben ik benieuwd of dat met deze shampoo wel gaat lukken - hopelijk op milde wijze!

Op de website lees ik het volgende erover:

Een nieuwe generatie shampoo met een doelgerichte, ontgiftende en zuiverende werking. Een delicate SLS en SLES vrije formule die mild en efficiënt reinigt. Geformuleerd met propolis extract, een natuurlijke stof gemaakt door bijen en gebruikt om hun korf te beschermen tegen ziekte, met belangrijke, antibacteriële en helende eigenschappen, evenals verzorgende en anti-oxiderende eigenschappen. Bevat ook essentiële oliën, eucalyptol en specifieke plantenextracten met een zuiverende, ontgiftende en balancerende werking.

Simply Zen Detoxifying Shampoo

Simply-Zen-detox-shampoo-2

De hele lijn heeft onlangs nieuwe verpakkingen gekregen en deze shampoo komt in een simpele witte, plastic fles met clipdop. Deze gaat wel wat moeilijk open, ik moest echt duwen om hem open te krijgen, maar voordeel is dat hij ook weer goed wordt afgesloten 😉 Een flesje bevat 250ml en het etiket erop is prachtig. Tere aquarel blaadjes in zachtbruin en blauw sieren het witte etiket. Less is more en dat spreekt me wel aan.

Zodra ik de dop open, komt een heerlijke geur me tegemoet. Echt verrukkelijk! Ik test wel vaker shampoo's, maar deze springt er qua geur in ieder geval heel positief uit. Ik ruik een vleugje eucalyptus, lavendel en tijm. Het is een heel subtiele, frisse melange. Je zou het zelf moeten ruiken om te begrijpen wat ik bedoel.

Simply-Zen-detox-shampoo-1

De shampoo zelf is transparant en vrij dun. Het schuimt meteen goed en ik merk dat mijn hoofdhuid gaat tintelen van de mint. Lekker! Na het uitspoelen voelt mijn hoofdhuid werkelijk fris en schoon aan, alleen is mijn haar wel iets droog. Erna heb ik dus echt een voedende conditioner of masker nodig, want mijn haar is nogal droog. Toch denk ik dat het goed is om af en toe je haar te wassen en een detox shampoo, zodat alle vuile deeltjes (ik woon in Amsterdam en fiets veel, dus ga maar na!) en productresten worden verwijderd. Ik gebruik deze shampoo een keer in de 2 weken, in het weekend, zodat ik tijd heb voor een maskertje erna. En dat bevalt me prima!