Home Editorial 04
Hair update

Editorial 04

Het thema van deze maand is Wellness. Een verwenmomentje voor jezelf, thuis of in de salon. Maar wie had een maand geleden ooit kunnen bedenken in wat voor wereld wij ons nu zouden bevinden? Alle kapsalons, barbershops en schoonheidssalons gesloten tot 28 april ... alle productlanceringen, evenementen en shows uitgesteld tot na 1 juni. En dat alles om een virus dat we maar niet de baas zijn. Wie had ooit kunnen denken dat wijzelf in ons veilige wereldje daardoor aangetast zouden worden? Afgezien van het afschuwelijke aantal slachtoffers die het coronavirus niet hebben overleefd, zijn er nog meer slachtoffers. Ondernemers die zich nu zorgen maken hoe ze het hoofd boven water kunnen houden. Zorgen waar je wakker van ligt en dan helpt het niet als je sommige mensen niet even kunt knuffelen of omhelzen. Dan lijkt het alsof iedereen ineens op zichzelf is aangewezen, maar toch zijn we dat niet.

Dit is maar tijdelijk en ja, het raakt iedereen en we hebben allemaal zorgen. Maar je ziet ook juist in deze tijd veel mooie initiatieven ontstaan. Kappers die waardebonnen verkopen en overweldigd worden door de steun die ze voelen van hun klanten. Merken die tools bedenken om hun branche mee te kunnen ondersteunen. Ineens helpen we elkaar en zijn we weer wat liever voor elkaar. En straks - ja laten we dat vooral niet vergeten - straks breekt het weer los; al het moois wat de beautybranche te bieden heeft. Dan zullen mensen hun kleuring bij de kapper, hun facial bij de schoonheidsspecialist en hun shave bij de barber nog meer waarderen. Zoals al die dingen, die we altijd maar vanzelfsprekend hebben gevonden. En dan zullen we nog lang terugkijken op deze bijzondere periode dat de wereld even stilstond en we ineens zeeën van tijd hadden om te koken, huiswerk te maken met onze kinderen en vrienden weer gingen bellen in plaats van appen. Laten we hopen dat we ook dan de goede dingen kunnen behouden en eens gaan nadenken hoe we dingen anders kunnen gaan doen. Liever. Niet alleen voor elkaar, maar ook voor het milieu, voor de dieren om ons heen.

Intussen blijven wij jullie vanuit onze huiskamers voorzien van interviews, trends en andere inspiratie. Dat wellness-momentje kun je voorlopig maar het beste thuis doen, met goede (professionele) producten, die nog steeds bij heel veel kappers gewoon te koop zijn. In ons themaverhaal geven je daar tips voor. Ook komen er leuke interviews met inspirerende mensen uit de beautybranche zoals huidverzorgingsguru Annelies Bisseling, Hairdresser of the Year Arjan Bevers en topkapster Kimm Koffijberg. We inspireren je met de laatste haartrends en praten met visagist/haarstylist Saro Tomi, die zijn succesvolle salon in Iran opgaf om trouw te kunnen blijven aan zichzelf. Gebruik deze tijd om je te laten inspireren, volg online trainingen en laat vooral de moed niet zakken. Zorg goed voor jezelf en gun jezelf af en toe een wellness-momentje thuis!

Take care & keep calm!
Liefs, Marit X