Home Durf te veranderen
Get the look

Durf te veranderen

Verandering is vaak eng. Mensen zijn gewoontedieren en wijken niet zo graag af van de 'norm'. Maar verandering kan je ook veel opleveren, niet in de laatste plaats een dosis zelfvertrouwen als je die stap tóch hebt durven zetten! Ons thema deze maand sluit hierop aan: GUTS & GLAMOUR. Het vergt lef om er anders uit te durven zien dan de rest. Een andere haarkleur of een hele nieuwe metamorfose. Ben jij klaar voor a new you?

Wat houd je eigenlijk tegen om te veranderen?

Herken jij jezelf in een van deze 3 redenen om niet te veranderen?

  1. Als de noodzaak ontbreekt, zijn we niet zo bereid om te veranderen. Stel, je leven loopt vlotjes en jouw kapsel gaat al een aantal jaren mee zonder veel commentaar. Waarom zou je dan veranderen en het risico lopen dat het tegenvalt? Daarom laten vrouwen vaak pas hun haarkleur of coupe drastisch veranderen als hun relatie uit is en ze toe zijn aan een nieuwe start. Ook is het einde van een relatie vaak de reden om heel kritisch naar jezelf te kijken. Met dat andere kapsel werd je leven tenslotte geen succes, dus er is reden om iets heel anders te proberen.
  2. Eerdere veranderingen gingen niet goed. Stel, je stond altijd open voor een hele andere look als je naar de kapper ging. Maar achteraf was die verandering toch te rigoureus en kreeg je spijt. Of je gaf je kapper de vrije hand en dat pakte niet goed uit. Het is jammer als je door eerdere teleurstellingen niets meer durft. De ene kapper is de andere niet en misschien moet je gewoon op zoek naar een professional die wél goed naar je kijkt en luistert. Of de volgende keer moet je het iets voorzichtiger aanpakken. Maar laat ervaringen uit het verleden je niet beletten iets nieuws te proberen!
  3. Je bent bang voor reacties van anderen. Veel mensen - vooral vrouwen - zijn erg gevoelig wat anderen van hen vinden. Bovendien is het eng om met je kop boven het maaiveld uit te steken en op te vallen. Daarom kiezen sommigen liever voor een saaie en onopvallende look, in plaats van om te schitteren. Maar bedenk dat je jezelf met deze houding enorm veel ontzegd! Namelijk de kans om het beste uit jezelf te halen en uit te stralen dat je het waard bent om te shinen! Ook hier kan een ervaren en goede kapper en schoonheidsspecialist wonderen verrichten. Zij kunnen je stapsgewijs meenemen naar een nieuwe look die helemaal bij je past!

Wie wil je zijn?

Maar jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en hoe je eruit wilt zien! Wie wil je eigenlijk zijn? Dat muisje dat haar hele leven grijs wil blijven of die prachtige vogel, die op het punt staat haar vleugels uit te slaan? Waarom zou dat leuke kapsel jou niet staan?

Schrijf eens op (een aantal kernwoorden is al voldoende) wie jij diep in je hart zou willen zijn. Wat wil je uitstralen en hoe wil je overkomen? Zoek daar beelden bij, ons lookbook is daar de perfecte tool voor!

Het mooie van deze tijd is dat er steeds minder in hokjes wordt gedacht. The sky is the limit en dat geldt ook voor jou! Laat je niet weerhouden door - vaak ongefundeerde - angsten en heb het lef om een afspraak te maken met een goede kapper en bezoek een keer die schoonheidssalon voor huidadvies op maat. Laat je helpen door mensen die het weten kunnen en misschien kun je daar - voor de feestdagen - een extra tikje glamour aan toevoegen! En vergeet niet te melden dat je eens wilt praten over een andere look, zodat daar rekening mee gehouden kan worden met de tijd die nodig is.

Inspiratie

Laat je inspireren door deze leuke looks!

Cover: Hair: Sonya Bloemhard | Foto: Brenda de Vries | Visagie: Ineke Brugman | Styling: Jeroen Kamphorst | Genomineerd Coiffure Award 2021 | Categorie 3 Dames NH, FL