Home DSFW | Tommy Driessen x Aveda
PRO NIEUWS

DSFW | Tommy Driessen x Aveda

Op 3 oktober stond de Dam in het teken van Sustainable Fashion met de openingsshow van de Nederlandse ontwerper Tommy Driessen in Hotel Krasnapolsky! Voor de 6e keer organiseerde Dutch Sustainable Fashion Week dit evenement en de van oorsprong BN-er stylist Tommy had de eer deze week van duurzame mode te openen.

De kledingindustrie is verantwoordelijk voor 10% van de CO2 uitstoot, na vlees (18%) is dat de tweede plaats!

Cécile Scheele

Voorafgaand aan de show sprak founder Cécile Scheele over het belang van duurzame mode. Ze schudde de aanwezige fashionista's wakker met een aantal verontrustende feiten. Want wist je dat de mode-industrie na de olie-industrie de meest vervuilende industrie is? In Nederland alleen wordt jaarlijks 235 miljoen kilo textiel weggegooid, de textielindustrie is verantwoordelijk voor 25% van het pesticidegebruik, 10 procent van de CO2-uitstoot en 20% van de industriële watervervuiling. We kopen met ons allen zo'n 100 miljard kledingstukken per jaar. En die kledingstukken gebruiken we de helft minder lang dan 15 jaar geleden, met enorme afvalbergen tot gevolg.

DSFW-08

Tommy Driessen

DSFW-06 21.30.00
DSFW-03 21.30.00


DSFW-04 DSFW-01 21.30.00 DSFW-02 21.30.00

Hergebruik van kleding is daarom een oplossing en Tommy Driessen liet zien dat dit geenszins betekent dat duurzame mode van geitenwol hoeft te zijn! Want door zijn werk als stylist had Tommy gezien dat veel rodeloper jurken maar één keer gedragen wordt en hij vond dat dat anders zou moeten. Zijn gewaden die waren gemaakt van gedragen avondjurken waren sexy met prachtige stoffen. Want het uitgangspunt deze collectie is milieuvriendelijk. De kleding is ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan met weinig afval als gevolg.

Aveda

JU3A6275

Dat AVEDA dit mooie initiatief ondersteunt, lijkt alleen maar logisch. Als een van de eerste duurzame beautymerken weten zij wat het is om een verschil te willen maken in een wereld waarin verspilling vaak nog de gangbare norm is. Backstage werd hard gewerkt door de vele haarstylisten en make-up artists, die onder leiding van de Chefs de Cabine Bea Watson (hair) en Paul Benjamin (make-up) de modellen omtoverden in ware diva's. Bekijk de prachtige beelden van deze unieke show en laat je inspireren door zelf eens na te denken voordat je weer een beautyproduct of kledingstuk aanschaft. Want het kan dus ook anders en uit deze show blijkt dus dat duurzaam heel goed samengaat met verpletterende schoonheid!

Beeld: Chantalle & Peter Stigter

Lees ook Aveda sponsor 6e editie Dutch Sustainable Fashion Week