Home Door kappers getest: Fiber Infusion van Kadus Professional
Onze favorieten

Door kappers getest: Fiber Infusion van Kadus Professional

Afgelopen weken mocht ik de nieuwste producten van Kadus Professional testen. Hoe leuk is dat! Lees hier mijn bevindingen van de 3 wonder Fiber Infuson producten van Kadus Professional.

Zodra ik mijn pakket openende, werd ik direct geprikkeld door de mooie verpakking van het product. Op de een of andere manier wekt de kleuren luxe en nieuwsgierigheid op. Door een eenvoudig te openen klik dop, sta ik versteld van de hemelse geur! Ik kan niet goed omschrijven wat ik ruik: zoet, fruitig en bloemig, het heeft van alles wat. Een blik in de lijst van de ingrediënten verklapt ons niet direct welke geur er aan is toegevoegd. Maar één ding was zeker, het zijn hemelse producten, waar je je geur sensoren graag nog eens even van wil laten genieten.

Mijn eerste bevindingen van de verpakking en geur waren optimaal!

Maar heeft het product de werking die het belooft, met keratine? Denk aan zijde zacht en stevig haar. Het is opvallend hoeveel haarverzorging producten er uit komen waarin keratine is verwerkt. De meeste keratine houdende producten beloven vooral zachtheid en stevigheid aan de buitenkant van het haar.

Keratine is een zeer duurzaam, beschermend eiwit dat van nature aanwezig is in het haar en nagels en bekend staat om zijn versterkende en reconstruerende eigenschappen.

Korte beschrijving van het product:

  • Shampoo: met keratine voor een zachte reiniging en perfecte voorbereiding van de haarvezels voor een diepe reconstructie tijdens het gebruik van de Fiber Infusion Treatment. Voor ieder haartype.
  • Masker: Fiber Infusion Reconstructieve treatment, herstelt beschadigd haar en helpt de haarvezel te beschermen tegen beschadigingen door het kammen. Voor ieder haartype. Voor het beste resultaat gebruiken met de Fiber Infusion shampoo en de Fiber Infusion 5 min. Treatment. Inmasseren op vochtig haar en 5-10 minuten laten intrekken. Grondig uitspoelen.
  • 5-minuten keratinebehandeling welke de haarvezels herstelt en versterkt direct vanaf het eerste gebruik. Voor sterk, glad en stralend haar. De werking van het product wordt optimaler door het haar te drogen/ föhnen. Daarna uitspoelen en stylen zoals gewenst.

Wat voor mij belangrijk is dat het product de haren niet mag verzwaren of te zacht maken. Keratine is een bouwstof van ons haar, dus voor zover lijkt me dit veelbelovend.

De Test

We starten met het wassen van het haar. De geur is hemels, het product schuimt rijkelijk! ( gebruik dus niet te veel zoals in mijn geval, tenzij je van een rijkelijk schuimbad houdt) Wat mij direct opvalt is dat het haar direct mooi glad aanvoelt! Een hele gezonde structuur en direct doorkambaar.

Vervolgens het masker. Na 5 minuten, i.p.v. de aanbevolen 10, spoel ik het product uit. Het haar voelt nu echt zijde zacht aan. “Pff als dat maar goed komt?” Toch gaande weg het uitspoelen voel je dat het haar voller aanvoelt en het hele zachte verdwijnt. Uiteraard doorkammen na het spoelen gaat nog steeds probleemloos.

Voor de zwaar beschadigde haren testen we ook de Fiber Infusion 5 minuten treatment. Vooral voor middel lang tot lang haar. We verdelen het haar in 4 secties, en sprayen op iedere sectie 5 x en goed inmasseren. Je ziet het product iets opschuimen, hierdoor laat het zich prima verdelen en blijft het product goed in het haar zitten. Na het drogen/föhnen spoelen we het haar uit. Om het vervolgens te stylen. Het is werkelijk ongelooflijk hoe mooi glad, stevig en vol het haar aanvoelt. Het product geeft inderdaad direct resultaat! Krullen, stylen, föhnen alles het is zonder probleem mogelijk. Door de antistatische werking wordt het haar ook minder snel vuil/vet, wat de wekelijkse klanten zeer tevreden stelden.

Bij de klanten wekken de geur en verpakking dezelfde reacties op. ‘Peach’ is onder hun een veel gebruikte benaming voor de geur. Direct zijn er al een aantal klanten geïnteresseerd om het product aan te schaffen. Ik kan dit product aanbevelen, en is mijn inziens inderdaad voor iedereen geschikt.