Home Dit zijn de haartrends 2021
Get the look

Dit zijn de haartrends 2021

De haarkleurtrends voor winter 2020/2021 gaan hand in hand met de ontwikkelingen in de mode en in de architectuur. Vorig jaar zagen we nog veel grijze haarkleuren en de ‘fullhead’ felle kleuringen uit 2019, gingen al iets meer naar de achtergrond.

Dit jaar zullen vooral de natuurlijkere, heldere haarkleuren toonaangevend zijn in het straatbeeld.

1. Natuurlijke tinten

De grootste inspiratiebron hierin is uiteraard: de natuur. Met kleuren als beige, crème, vanille, chia tea, tabak, mushroom, honing, camel, karamel, marron glacé, kastanje en chocoladebruin, zal dit de haarkleurentrend zijn voor 2021.

Door de ontwikkelingen op haarverf gebied zijn koele neutraliserende resultaten eenvoudig te behalen.

2. Vurig rood

Voor wie niet van natuurlijke kleuren houdt, zijn ook de roodtinten een publiekstrekker voor het voorjaar/zomer. Een mooi vurige rode tint is namelijk helemaal hot. Voor wie deze felle kleur niet aandurft is er nog voldoende keuze uit wijnrood, bordeaux, burgundy plum, koper, roodgoud, rosé gold of smaragd.

Voor de techniek werken we vooral met natuurlijk uitziende multi-dimensionele haarkleuren. Dit zijn haarkleuren die gebaseerd is op verschillende kleuren van zowel koelere als warmere tinten!

Het kleurspektakel ligt in ieder geval dicht bij elkaar, technieken als sombre en micro-light, soft balayage en money pieces moeten zorgen voor natuurlijke zachte overgangen.

De kapsels van 2021

Voor de coupes in 2021 verandert er niet veel ten opzichte van 2020.

Lange haarlengtes, lob-en bobkapsels en pixie kapsels blijven ook in 2021 de grote favoriet. De styling blijft eenvoudig, van steil, golvend tot krullend, de natuurlijke haartextuur staat hierin centraal.

De pony

De belangrijkste nieuwigheid aan deze looks is vooral de pony, welk prominent aanwezig mag zijn. Voor de langere lengtes en de bob kapsels betekend dit, brede kaarsrecht geknipte pony’s van lang tot extreem kort. En voor een ultra korte modellen wordt de pony choppy geknipt voor een speels effect.

De shaggy look

Daarnaast voor wie het haar niet graag op 1 lengte draagt, gaan we ook spelen met lange lagen voor meer volume, die gelijkmatig overlopen van kort naar lang; de shaggy look is hier een voorbeeld van.

Return of the seventies

Maar het mooie rond geknipte modelletje uit de jaren 70 maakt ook weer z’n comeback, waarbij het haar aan de voorkant korter is dan in de nek. Maar ook de iets langere nekpartijen ( matjes ) zullen het dit komend seizoen goed doen. Kortom kleine verschillen die domineren.

Haaraccessoires

Trends uit de jaren 90 als vlechten en het gebruik van haaraccessoires zijn weer helemaal in.

In het modebeeld viel me op dat Patchwork & Mexican style. Wijde Jeans en lange ‘leren’ jassen het komend seizoen erg goed gaan doen. Oversized pakken, comfortabel en relaxed maar niet zonder geraffineerde details. Met toonaangevende kleuren als zachtgeel & grijs.

Maar super cool is de gekleurde eyeliner! In de periode van mondkapjes is het sowieso een goed idee om op je ogen te focussen, ga voor turkoois, paars, donkerblauw!