Home Dingen waarvan kappers willen dat je het weet!
Haarpraat

Dingen waarvan kappers willen dat je het weet!

Je moet toch toegeven dat het soms best moeilijk moet zijn als kapper. Want het veranderen van iemands kapsel is best een grote verantwoordelijkheid en reken maar dat jij als klant niet blij bent als dat niet naar wens gebeurd. Soms vergeten we dat kappers ook mensen zijn en onze gedachten echt niet kunnen raden. Of dat onze verwachtingen te hoog gespannen zijn en het onmogelijk is daaraan te voldoen. Lees daarom dit lijstje eerst maar eens door voor je volgende afspraak!

Nummer-1

Laat foto's zien

Als je heel duidelijk weet wat je wilt, neem dan een foto mee. Dat zegt soms meer en voorkomt dat we in een spraakverwarring van termen terecht komen.Ook kunnen we je dan meteen vertellen of je wens realistisch is of niet.

Nummer-2

Mooi haar zonder styling bestaat niet

Je haar wassen en aan de lucht laten drogen gaat je geen geweldig kapsel geven. Dat is een mythe. Voor mooi haar zul je wat moeite moeten doen. Ook thuis.

Nummer-3

Let op de producten die we gebruiken

Je bent blij met je haar als je de salon verlaat? Dat komt niet alleen door onze geweldige föhntechnieken, maar ook door de juiste producten die we gebruiken voor jouw look. Luister naar ons advies en bezuinig niet op goede thuisproducten.

Nummer-4

Celeb hair kost veel tijd

Je weet toch wel dat de meeste celebs een sylist standby hebben? Of dacht je dat Jen's haar er zo uitziet als ze er alleen even de föhn op zet? Mooi haar kost tijd (en geld).

Nummer-5

Verander je haarkleur niet te vaak

Leuk, elke keer een totaal andere look, maar verander niet te vaak van kleur. Zelfs niet met alle plexen die er nu zijn. Kies een kleur die goed bij je past en werk die elke 6 weken bij. Te drastische veranderingen zijn nu eenmaal niet goed voor je haar, zeker niet als je ze te vaak doet.

Nummer-6

Wees niet bang voor een pony

Een lok of pony staat meer mensen dan je denkt en kan veel voor een look doen. Je moet een pony wel stylen, want zo op laten drogen gaat bijna altijd mis. Maar een pony waar aandacht aan is besteed kan een geweldige boost geven aan je look!

Nummer-7

Zorg dat je haar niet vies is voor het kleuren

Kleur trekt beter in (redelijk) schoon haar dus het is handiger om het in ieder geval de dag voor je afspraak te wassen. Het haar hoeft niet brandschoon te zijn, liever niet omdat het dan kwetsbaar kan zijn - vooral bij oplichten. Bij de kapper word je haar pas na het kleuren gewassen, dus houd daar rekening mee.

Nummer-8

Als we zeggen dat iets niet kan, luister dan

We zijn echt niet te beroerd om tot het uiterste te gaan, om je te geven wat je wilt. Maar als we zeggen dat iets echt niet kan omdat de kwaliteit van je haar het niet aankan, luister dan! Dat doen we heus niet om te je dwars te zitten. Maar we zijn kappers en houden van haar, gezond haar welteverstaan.

Nummer-9

Geef ons niet de schuld als je krijgt waar je om vraagt

We willen je graag blij maken en luisteren naar je wens. Dus als je ons vraagt om je blonde lokken bruin te kleuren, zullen we misschien aangeven dat blond goed bij je past. Maar als je echt bruin wilt, klaag dan achteraf niet dat blond toch mooier was of dat je het niet zo bruin had gewild.

Nummer-10

We kunnen veel, maar geen wonderen verrichten

We kunnen heel veel met haar, maar het is wel jouw haar waar we het mee moeten doen. Dus als dat dun is, kunnen we daar geen dik haar van maken zonder extensions te plaatsen. Ook kunnen we je niet slanker maken of je huid egaler. Je bent wie je bent en met die ingrediënten proberen we de mooiste versie van jezelf te maken.

We hopen je binnenkort in de salon te zien, maak snel een afspraak!