Home Deze dingen mag je NOOIT (meer) tegen je kapper zeggen!
Haarpraat

Deze dingen mag je NOOIT (meer) tegen je kapper zeggen!

Zeg dit alsjeblieft niet tegen me, want van deze dingen gaan mijn haren letterlijk overeind staan!

Kapper Arjan Bevers vindt deze dingen echt héél irritant als klanten dat tegen hem zeggen:

1. Ik wil een Kort Pittig kapsel!

Check even de Facebook groepen Kortpittig & Huisvrouwen met een kort en pittig kapsel en je weet wat we bedoelen! Tuurlijk knippen we graag kapsels die kort zijn maar de combinatie kort en pittig is een beetje een ongelukkige.. Liever kort en fashionabele, of kort en sexy, of kort en sophisticated.. Draag kort haar als statement en niet alleen omdat het praktisch is.

2. Ik wil een sportief kapsel!

Wat is in godsnaam een sportief kapsel? Op een staart? een pet op of een zweetband om? We kunnen je wel tips geven voor wat je met je coupe kunt doen als je bijvoorbeeld gaat sporten zodat je er nog steeds fabulous uitziet maar vragen om een sportief kapsel.

3. Ik wil iets anders maar graag alleen de puntjes knippen!

Dat kan niet. We kunnen wel je saaie 1-lengte coupe omtoveren tot een hip kapsel met volume en verschillende lagen (wel of niet zichtbaar) of door middel van een pony of kortere lok wel lang haar behouden en toch een andere look creeren maarrr als er niet of amper geknipt mag worden dan blijft het gewoon hetzelfde!

4. Ik wil 3 lagen in mijn kapsel!

lagen

Tja.. Als je kapper vraagt: Hoe wil je geknipt worden? Mag het antwoord nooit zijn: “Met de schaar” We hebben deze al 100 miljoen keer gehoord en eigenlijk was het de 3e keer al niet meer grappig.. #dushouermeeop #okbedanktdoei

5. De vorige keer heeft de verf niet goed gepakt ik was al na 2 weken weer grijs!

Verf pakt of pakt niet, zo simpel is het! En die grijze haren die je na 2 weken weer ziet noemen wij UITGROEI!

6. Als ik mijn haar gewassen heb laat ik het opdrogen en doe er verder niks aan!

Uhh ok, dus jij wil fabulous haar maar wil er niks voor doen? Dat gaat niet. Tuurlijk als je er geschikt haar voor hebt kunnen we ervoor zorgen dat met minimale moeite je haar er zo goed mogelijk uitziet maar we moeten wel realistisch blijven, iedereen die je met mooi haar op straat ziet lopen heeft er tijd en goede producten aan besteed!

7. Is een ondersteuningspermanent niks voor mij?

Inderdaad dat is niks voor jou! Vroeger toen permanenten nog hip waren wilde de mensen nog geen glanzende, gezonde haren. Anno 2016 willen we healthy, shiny hair! Dat rijmt niet met een permanent behandeling. En zeker de ondersteunings-varianten doen in de praktijk altijd te weinig of (en dat is nog erger) teveel! Laat je je er ook nooit in kletsen, je krijgt er spijt van. Geloof ons nou maar gewoon! 😉

8. Mag ik het kleurrecept zodat ik thuis bij kan houden?

Op de eerste plaats kijken we iedere keer opnieuw welk kleur recept het beste is op dit moment, in de zomer, winter of net na je vakantie ziet je kleur er anders uit en hier moeten, we rekening mee houden. Verder bestaan onze recepten vaak uit 3 tot 4 verschillende kleuren die we met een speciale weegschaal afwegen om jou persoonljke kleur te maken. Nee inderdaad het komt niet uit 1 kant en klare tube die je er thuis ook op kunt gooien, het is een speciaal voor jou gemaakte formule!

9. Kunnen jullie me nog even knippen? Duurt maar 10 minuten..

Nou nee, dat duurt dus geen 10 minuten, eigenlijk minimaal een half uur. Als je in 10 minuten geknipt wil worden ga dan naar een 10-tjes kapper of een beunhaas, wij nemen ons vak heel serieus en willen de tijd ervoor nemen om er iets moois van te maken!

10. Kunnen jullie harde krullen maken?

Nee dat kan alleen Roy Donders, hij is daar de meester in en wij zullen nooit in de buurt komen van zijn niveau. Dus ga naar hem of laat ons deze geplastificeerde krullen uit borstellen om er een mooi slagen kapsel van te maken!

Cover: Thibault Debaene | Tekst: Arjan Bevers

Meer artikelen en inspiratie? Voor HAAR | MANNEN | HUID & BEAUTY en INNERBEAUTY