Home Design Essentials range
Onze favorieten

Design Essentials range


Design Essentials Natural Hair Care System is een lijn van verzorgende producten die natuurlijke crémes en oliën bevat om krullend kroeshaar te verzorgen. Echter, ook vrouwen met Europees haar die last hebben van pluizig haar kunnen baat hebben van deze producten. Ik was benieuwd. Mijn dunne blonde haar neigt - vooral als het veel regent en de lucht vochtig is - snel naar pluis. De producten uit de Natural lijn van Design Essentials bevatten geen paraffine, siloconen, parabenen, minerale oliën en zijn niet geparfumeerd. 

Ik kreeg een tasje vol met miniaturen om uit te proberen en heb elk product minimaal 4x gebruikt. Mijn algemene indruk is dat vooral de shampoos heerlijk ruiken. Omdat ze niet zijn geparfumeerd, betekent dat ze heerlijk geurende ingrediënten hebben gebruikt. Verder schuimden alle shampoos lekker. De stylingproducten die ik heb geprobeerd plakten niet en gaven minimale stevigheid. Maar mijn haar werd er niet droog of pluizig van. Hieronder staan alle producten die ik heb getest op een rij:

Moisture Retention Conditioning Shampoo
Super geurende shampoo. Dikke donkergele dikke gel-textuur die - zoals de kleur doet vermoeden - nar bananen ruikt. Doet een beetje denken aan die andere bekende bananenklassieker van The Body Shop, maar deze vind ik fijner in gebruik. Je hebt er wel wat van nodig om het te laten schuimen. Na het wassen voelt mijn haar aan alsof ik een conditioner heb gebruikt. Geen shampoo om altijd te gebruiken omdat ik niet het gevoel heb dat de resten van stylingproducten heel goed worden weggewassen. Maar perfect voor droog en kwetsbaar haar.

Organic Cleanse Deep Cleansing Shampoo
Deze shampoo is bedoeld als intense schoonmaakbeurt tussen andere shampoos door. Perfect dus om de laatste restjes producten uit het haar te verwijderen. Deze shampoo bevat wel sulfaten en dat merkte ik meteen aan het royale schuim. De geur is iets minder lekker dan bovenstaande shampoo. Deze shampoo vormt trouwens en perfect duo met de shampoo hierboven. Mijn haar voelde wel wat droog aan na het uitspoelen maar het is ook niet de bedoeling dat je dit vaak gebruikt. Melkachtige witte gel textuur. Fijn om erbij te hebben.

Strengthening Therapy Shampoo
Shampoo die je haar versterkt met o.a. Pathenol en Rozebottelolie. Bevat geen sulfaten maar schuimde toch goed. Transparante gel textuur die heerlijk ruikt. Een van de fijnste shampoos die ik in deze reeks heb gebruikt. Mijn haar voelde absoluut niet droog maar wel schoon aan.

Neutralizing Conditioning Shampoo
De absolute winnaar. Deze shampoo is eigenlijk bedoeld om het haar te herstellen na een relax behandeling. Het neutraliseert de ph waarde van het haar. De geur was mijn favoriet, schuimde lekker en mijn haar voelde schoon maar zeker niet droog aan na het uitspoelen. Bevat honing, olijfolie en melkproteïnen. Verwijdert alle productresten goed. De textuur is een dikke, transparante gele gel.

Natural Curl Cleanser
Bevat geen sulfaten maar schuimt toch goed. Vanille kleurige dunne textuur, die iets minder fijn in gebruik is. Ook de geur vond ik het minste van alle shampoos. Maar nogmaals, de producten van Design Essentials ruiken allemaal zo lekker dat dit nog niet eens heel onaangenaam is. Mijn haar heeft slag als ik het natuurlijk laat opdrogen, ik heb niet echt krullend haar. Daarom denk ik dat deze shampoo eigenlijk niet echt geschikt is voor mijn haar. Ik vond hem ook het minste.

Express Instant Moisturizing Conditioner
Snelwerkende conditioner die je een paar minuten moet laten intrekken. Dikke melkachtige textuur die meer aan een haramasker doet denken. Ruikt lekker. Bevat Amodimethicone, een silicone-vorm. Dat voelde ik meteen want het glijdt door je haar. Het resultaat mag er zijn maar ik heb persoonlijk liever een conditioner zonder siliconen.

Silk Essentials
Bevat Hydrolyzed Silk en Cyclomethicone, een silicone en dat voelde je meteen. Kennelijk is het niet zo eenvoudig een serum zonder siliconen te maken. Fijn product maar niet bijzonder. Er zijn zoveel soortgelijke serums als deze op de markt. Deze is fijn omdat hij iets lekkerder ruikt en de textuur lekker dik is wat fijn is bij het aanbrengen. Ik gebruikte het alleen bij de haarpuntjes en het resultaat was gezonder ogend haar.

Compositions Foaming Wrap Lotion
Luchtige mousse de lekker naar kokos ruikt. Geeft niet veel versteviging maar voor mijn fijne haar is het net dat kleine beetje dat ik wil. Maakt het haar absoluut niet zwaar, het voelt alsof je geen product hebt gebruikt en dat vind ik heel fijn. Absolute topper - ik heb nog geen mousse gehad die zo lekker ruikt!

Detail High Gloss Setting Lotion
Op de verpakking staat 'Extra-Hold' en meestal verwachtik dan een plakkerig product dat mijn haar stijf maakt. Ik was blij verrast. Het maakte mijn haar wel veel steviger, maar het voelde niet kunstmatig aan. Helaas had ik de mini verpakking, dus het was een beetje lastig aanbrengen. De full-size verpakking komt in en handige spuitbus zodat er niet geknoeid hoeft te worden bij het aanbrengen. Paarse vloeistof die neutraal ruikt.

Mijn conclusie? De shampoo's van Design Essentials ruiken heerlijk, mijn favorieten waren de Neutralizing en de Strengthening. De conditioner vond ik iets minder, dat kwam met name door de toevoeging van siliconen. Van de stylingproducten vond ik de Setting Lotion en de heerlijk geurende mousse het fijnst. Als ik deze producten gebruikte voelde mijn haar glad en natuurlijk aan. Na het föhnen gebruikte ik dan nog wat silk en dan was alle pluis nagenoeg weg. Ook voor vrouwen die geen kroeshar hebben zijn deze producten zeker de moeite waard, met name omdat ze zo mild zijn voor het haar.

Marit Heemskerk | WieWatHaar