Featured Video Play Icon
Home De week van Roza | Cosmoprof Bologna
Hair update

De week van Roza | Cosmoprof Bologna

Soms lijkt het alsof 24 uur niet genoeg is in èèn dag!

Fleur is bezig met de puntjes op de i voor de Skills en vertrekt woensdag voor 4 dagen richting Zwolle voor de wedstrijden.

Zondag 18 maart is er een hele gave fotoshoot gepland met Jasmijn Bult, sinds kort werken wij vaak samen en maken we super gave creaties met het team. Helaas kan ik zelf niet aanwezig zijn bij de shoot omdat ik dan naar de Cosmoprof in Bologna moet, maar er is nog wel veel voorbereidend werk te doen.

Chantal en ik zijn de laatste dingen aan het regelen voor de shoot en gelukkig hebben wij net op tijd de hair extentions van Natural Haircompany binnen gekregen. Het haar moet in de vorm gemaakt worden van een nest, zodat er een èchte kip in kan zitten… ja.. je leest het goed een èchte, levende kip! De foto’s houden jullie tegoed van me in de volgende blog!

Zaterdag

Het is inmiddels zaterdag en na een lange werkdag hebben we onze koffers in gepakt. In totaal hebben we nog 3 uurtjes om te slapen.

Om 04:00 gaat de wekker. Het voelt een beetje vampier-achtig aan om nu op te staan, maar koffie doet wonderen! Op Schiphol is het superdruk, ik vraag me af of er meer Nederlandse zullen zijn op de vlucht naar Bologna. Om 09:00 komen we aan in Italië, we moeten haast maken want om 12:00 staat mijn eerste model klaar!

Het is mijn eerste ervaring op de Cosmoprof. Na de beurs in Düsseldorf ben ik erg benieuwd naar de ervaring hier! Bij aankomst in de hallen is het megadruk! Er zijn wel 40 hallen en na ruim 20 minuten lopen komen we aan bij hal 25 waar we de komende 3 dagen zullen staan bij de stand van Jean Paul Myne.

roza-cosmoprof-4

Ik Heb veel Nederlanders gezien! Zo leuk dat sommige kwamen groeten en op de foto gingen samen! Ik had vandaag 2 modellen die ik live on stage ging kleuren. Het is hier echt internationaal; er zijn mensen uit alle landen. Ook was er een workshop van Gregori Kyot een master in opsteken, daar waren super veel mensen op afgekomen.

roza-cosmoprof-2

In de avond krijg ik een telefoontje van Fleur, ze heeft helaas niet gewonnen met de Skills. Maar voor mij blijft zij wel nummer 1! Wel heeft ze een Skills swap gewonnen waarbij ze een aantal dagen een ander beroep gaat uitoefenen voor een leuke ervaring.

Zondag

Ik heb nog steeds niet echt over de beurs kunnen lopen het is zo druk ! Vandaag zijn er voornamelijk Italianen aanwezig, Voor even lijkt het alsof ik in een andere wereld leef, constant komen er kappers naar mij toe, willen met mij op de foto en een praatje maken. Ze kennen allemaal mijn naam en zijn op de hoogte van mijn werk in Nederland. Sommige hebben zich ingeschreven voor de Blond Ambition format training die ik dit jaar 4 keer ga geven in Italië. Iedereen is echt heel aardig en ook werd ik gevraagd voor een interview voor een bekend blad in Italië wat ook superleuk was. Er is een groot verschil tussen Italië en Nederland. Ik denk omdat wij Nederlanders meer nuchter zijn, ze komen even groeten, fotootje en gaan weer verder. De Italianen zijn meer outgoing.

roza-cosmoprof-3

Ondertussen ben ik met mijn gedachte bij Chantal, gelukkig houdt zij mij op de hoogte van alles en gaat de shoot super zoals gepland.

Cosmoprof is een waar spektakel en het valt mij op dat de trends erg divers zijn. Een pony die ver doorloopt in de haargrens blijkt helemaal “it” te zijn dit seizoen. Ook een pony in een punt vorm of zigzag vorm geknipt zag ik voorbijkomen. In hoeverre zoiets draagbaar is moet blijken. Ook zie ik heel veel kopertinten voorbijkomen.

Maandag

Om 17:00 vliegen we terug naar Nederland en daarvoor heb ik nog 1 model on stage.

Ik besef ineens dat dit mijn laatste kans is op pizza. Mijn man was zo lief om een grote doos met pizza te halen voor iedereen waar we backstage van hebben genoten!

roza-cosmoprof-5

Mijn show eindigde om 13:50 en om 14:00 stond de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Tijdens een groot applaus voor mijn show glipten we weg met onze koffers met maar een doel: de uitgang bereiken.

Oost west thuis best, we zijn weer op Nederlandse bodem. Er komt weer een drukke week aan en de race tegen de klok is weer begonnen. In 4 dagen pakken we onze koffers weer voor Italië om daar samen met Chantal de Blond Ambition training te geven. Daar komen technische trainers uit de hele wereld naartoe, dus er is nog veel werk aan de winkel.

In de volgende blog zullen jullie lezen hoe dat allemaal is gegaan!