Home De Steampod: een steam straightener voor je haar
Onze favorieten

De Steampod: een steam straightener voor je haar

L’Oréal Professionnel introduceert samen met het electronica merk Rowenta een compleet nieuw comcept voor haarstyling & verzorging in één!

De Steampod is een steam straightener en komt met een waterreservoir voor de stoom. Daarnaast introduceert L’Oréal Professionnel bijpassende haarverzorgingsproducten met een door stoom geactiveerde werking. Zelf zegt L’Oréal Professionnel: "De feilloze technologie van Steampod en bijbehorende verzorgingsproducten garanderen fantastische resultaten".

WieWatHaar was bij de presentatie waarbij je de Steampod ook zelf even mocht proberen. Dat een topkapper als Piet-Jan Duivenvoorden (van NIK kappers) een topresultaat krijgt op een model met prachtig haar, geloven we wel. Wij zijn meer geïnteresseerd in de resultaten op 'doorsnee' haar dat pluist, piekt en vaak niet aanvoelt als zijde. Ik moet toegeven, je voelt verschil. Ik probeerde het even op mijn haar, het was een mistige dag en mijn haar pluiste meer dan ik zou willen. Het fijne is dat je haar er niet zo plat-steil van wordt als met een gewone stijltang. Maar ik heb natuurlijk maar een plukje geprobeerd en zag na een uurtje al geen verschil meer. Maar goed, dit was één plukje en bovendien had ik niet de bijbehorende producten gebruikt. Ook was de (professionele) straightener behoorlijk zwaar.

Lees ook:

LOREAL STEAMPOD

Er komt ook nog een versie voor thuisgebruik en die schijnt iets lichter te zijn. De Steampod is er dus als professionele en thuis-versie. Het grote verschil is dat de professionele Steampod iets zwaarder schijnt te zijn en een groter waterreservoir heeft voor meerdere behandelingen. Een behandeling bij de kapper gaat je ongeveer €45 kosten en het resultaat schijnt tot ongeveer 3-4 dagen te houden. Dat geldt ook voor de Steampod voor thuisgebruik. De resultaten zijn hetzelfde, alleen doet de kapper je haar altijd beter dan je dat zelf kunt. Een Steampod voor thuis is niet goedkoop: €190, een behoorlijke investering dus. Wat wel fijn is, is dat het water in het reservoir gezuiverd wordt. Klein nadeel is dan weer dat je daar na verloop van tijd weer refills voor moet kopen. Maar zuiver water, of mineraal water maakt je haar wel een stuk zachter.

De productlijn bestaat uit twee leave-in crémes, een voor normaal en weerbarstig haar en een voor zeer droog haar. Daarnaast is er nog een serum voor haar dat extra bescherming nodig heeft. De stoom zou de werking van de producten activeren, waardoor het haar wordt gevoed i.p.v. uitgedroogd na een stijlbehandeling. Hoewel er keratine in de producten zit, werd er met nadruk bij gezegd dat dit géén keratinebehandeling is. De resultaten blijven een stuk minder lang zitten en de kosten zijn aanzienlijk lager. Je kunt er wel hetzelfde effect mee bereiken. Als je bedenkt dat een gemiddelde keratinebehandeling rond de €250 kost, dan is een stijltang van €190 nog wel te behappen.

Maar het gaat natuurlijk om het resultaat. Ik ben erg benieuwd en ga zeker nog een keer over deze behandeling schrijven. Want de Steampod zou, als hij echt doet wat er wordt beloofd, ideaal zijn voor mijn snel pluizende haar. Als dit product echt haar beloftes waarmaakt, is het een gat in de markt, want veel vrouwen kampen met soortgelijke haarproblemen. Het is eigenlijk ook logisch, er zijn al zo lang stoomstrijkijzers, waarom dat geen stoomstijler voor je haar? Het idee is ook niet nieuw. Als ik 'steam hair straightener' Google, verschijnen talrijke stoomproducten, van Conair tot Babyliss. Toch ziet deze Steampod er iets professioneler uit, zoals de prof versie van de stroomstrijkijzers. Ik ben benieuwd, wordt vervolgd!

Lees ook:

LOREAL STEAMPOD