Home De salons mogen weer open. Zijn we er klaar voor?
Ondernemend

De salons mogen weer open. Zijn we er klaar voor?

De salons mogen weer open. Daar waar we goed in zijn mogen we weer oppakken. Iedereen heeft er zin in. Bijna 3 maanden hebben we al onze gasten/klanten niet meer gezien … er valt straks dus veel te bespreken! Maar wat gaan we bespreken? Wat verwachten de mensen van ons?

Opnieuw beoordeeld

Persoonlijk denk ik dat we op het punt staan om weer helemaal opnieuw beoordeeld te worden.

Gast of klant: “Ga ik nog steeds naar de juiste salon? Is de prijs in verhouding met wat er geboden word? Krijg ik professionele aandacht? Word er goed naar mij gekeken?”

Allemaal verwachtingen die verder gaan dan alleen maar een weerzien.

Vragen die je moet stellen

Dit heb ik uitvoerig met mijn team besproken. We proberen antwoord te geven op de volgende vragen, die we onszelf stelden:

  • Hoe gaan we de ontvangst oppakken?
  • Hoe geven we een warm welkom ondanks de beperkingen?
  • Hoe kom ik achter de behoefte van mijn klant?
  • Welke vragen stellen we voor het begin van de behandeling?
  • Adviseren we door de behandeling heen?
  • En hoe sluiten we af?

Dit zijn allemaal vraagstukken die van tevoren duidelijk moeten zijn. We moeten denken als professionals en onze expertise breed inzetten. Iedereen verwacht een topbehandeling en is bereid om te luisteren en te besteden naar het advies van zijn of haar kapper. Die flow moet er de eerste 3 weken goed inzitten! Want ook als we vermoeid raken verwachten mensen het optimale.

Een topbehandeling die past binnen jouw concept levert automatisch meer omzet op. De gast of klant blij en wij blij! Op weg naar weer een gezonde onderneming.

SUCCES ALLEMAAL!

Beeld: Tim Douglas