Home De salon van Shah Hosseinpour
Stylist

De salon van Shah Hosseinpour

Vanuit het hele land weten mensen HD Color House, de salon van Shah Hosseinpour, te vinden. En op verzoek van buitenlandse klanten vliegt Shah regelmatig naar ze toe om hun haar te doen. Een gepassioneerd haarstylist die zijn gevoel volgt en out-of-the-box durft te denken.

Wat is het concept van jouw salon?

Van buiten gezien komt het open minded en fashionabel over. En de naam zegt het al: Color House. We staan voor kleuren in de breedste zin van het woord. Maar wij kleuren natuurlijk niet alleen, want knippen en kleuren zijn altijd nauw met elkaar verbonden. We kleuren op hoog niveau. De producten die we gebruiken, de technieken, de trends, dat maakt ons onderscheidend. We bedenken echt toffe dingen. Geven er een eigen draai aan. Zo worden kapsels gepersonaliseerd. Er was een tijd dat balayage heel erg in was en dat zag je terug bij ontzettend veel mensen. Maar iedereen had hetzelfde. Dat doen we dus niet. Of het idee dat je in de winter een donkere kleur hoort te hebben en in de zomer juist licht, wat een onzin. Why? Wij gaan in de winter net zo hard voor blond als het maar mooi is. 

Wat voor kapper ben jij?

Ik ben een echt gevoelsmens. Mijn passie en gevoel gaan voor alles. Ik probeer het haar van mensen altijd te laten matchen met hun dagelijkse leven, hun lifestyle. Het haar verbinden met wie ze zijn en met hun carrière, het moet één zijn. Daarnaast volg ik de trends, sterker nog, ik probeer de trends voor te zijn. Vooral niet maken wat iedereen al maakt. Vooral niet kleuren wat iedereen al doet. Ik probeer iedereen speciaal te maken, met speciaal haar. 

Ik ben een echt gevoelsmens. Mijn passie en gevoel gaan voor alles.

Welk type klant komt bij jou?

Bij mij staat service voorop. Van mooie drankjes als champagne tot ambachtelijke thee die ik uit Perzië laat komen. In combinatie met het haar dat we maken en de producten die we bieden, trekt dit wel een speciale doelgroep aan. Mensen die echt wel wat te besteden hebben en mensen die heel veel om hun uiterlijk geven. Mensen die best ijdel zijn en de moeite nemen om vanuit een andere hoek van Nederland naar ons toe te komen. Maar ook modellen, acteurs, professionele sporters. Die moeten er goed uitzien. En als zij niet naar mij kunnen komen en in het buitenland zitten, dan vlieg ik naar ze toe. Dat kon de afgelopen periode niet, maar vanaf medio juli heb ik alweer verschillende boekingen staan op Ibiza bijvoorbeeld. 

Hoe ziet jouw salon eruit?

Het design heb ik zelf gedaan. Natuurlijk heb ik van tevoren ook een aantal designers gevraagd langs te komen en zij hadden ook prachtige ideeën, maar ik wilde toch iets anders en aparts. Ik heb zelf mijn mouwen opgestroopt en vanaf het begin -het slopen- tot aan het eind meegewerkt. Dan wordt het echt je eigen salon. Ik had er ook voor kunnen kiezen om mijn sleutels af te geven en een maand later terug te komen om in een prachtige salon terecht te komen. Maar ik wilde het echt graag zelf doen, werken aan mijn nieuwe ‘kind’. 

Er is heel veel wit en het plafond is hoog, dan krijg je al snel een heel ruimtelijk effect. Het is industrieel, vrouwelijk en zacht tegelijk. Ik heb het gecombineerd met heel veel groen, heel veel planten. Ik wilde geen kaptafels, maar heb gekozen voor heel grote spiegelplaten. De salon heb ik in tweeën gedeeld. Eén deel is een beetje voor de vip bedoeld. Voor mensen die liever even afgezonderd zitten omdat ze bijvoorbeeld iets speciaals willen, of even niet de ‘beroemdheid’ willen zijn, om even tot rust te komen. Heel privé. Verder is het juist heel trendy en open. Er is veel positieve energie. 

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn team. Ze zijn als leerling begonnen bij me en uitgegroeid tot professionele haarstylisten. Ze staan echt te rocken en dat maakt me ontzettend trots. Je moet je best doen om in mijn team te komen, maar als je er eenmaal inzit dan verzeker ik je dat je in één van de tofste teams van Nederland zit.

Hoe ziet je nabije toekomst eruit?

Ik had laatst een van de dames van Koffietijd bij mij in de stoel en zij had een heel leuke opmerking: “Shah, ik kom op heel veel plekken en hoor steeds jouw naam. Misschien moet je daar toch iets mee doen. Misschien moet je je eigen naam toch meer als brand gaan gebruiken.” Wauw, dankjewel, wat een compliment! Dus ik denk eraan om Hollywood Color House te veranderen in Shah’s Color House. 

Om alles wat ik heb geleerd over te brengen op anderen lijkt me geweldig.

Ik ben ooit op een privé academy opgeleid wat ik fantastisch vond. Ik heb er heel veel geld voor betaald, heb er bijna mijn auto voor verkocht, maar na anderhalf jaar dacht ik wel: ik ben nog niet klaar. Ik ben internationaal stages gaan lopen bij topkappers. Toen ik terugkwam was ik beter. Ik wil graag kappers opleiden, nóg beter maken. Kleine groepen in de salon trainen. De finesse van nog beter kleuren en knippen leren. Maar ook hoe je met klanten om kunt gaan, de communicatie.

Ik heb een try-out op social media gezet en ik heb zo ontzettend veel positieve reacties gekregen, ik schrok er gewoon van. Echt heel tof. Dus dat ga ik doorzetten. Het plan is er. En dan het liefst in combinatie met fashion en shoots, met als ultieme eindopdracht een shoot voor de Coiffure Award. Maar ik neem niet zomaar iedereen aan. Je moet passie en doorzettingsvermogen hebben bijvoorbeeld. Ik heb er heel veel zin in. Om alles wat ik heb geleerd over te brengen op anderen lijkt me geweldig. Out-of-the-box durven denken en doen, dat is mijn rode draad. 

Tekst: Marian Kaak