Home DE SALON VAN Sabrina Pintus
Stylist

DE SALON VAN Sabrina Pintus

Ze is al 23 jaar kapster en startte 4,5 jaar geleden haar eigen salon onder de naam Hair by Sabrina. Maar toen er 3 medewerkers bijkwamen werd het tijd voor een groter pand en andere naam: Her Avenue was geboren. Deze gloednieuwe ‘women-only’ salon in het centrum van Coevorden werd begin oktober geopend heeft als specialiteiten extensions en modekleuringen. Guy Sarlemijn Design was verantwoordelijk voor de verbouwing.

Het hele plaatje moest kloppen, ik wilde echt een beleving neerzetten.

Sabrina Pintus

Wat was het concept van deze inrichting?

Je hebt tegenwoordig de barbershops voor mannen en ik wilde een exclusieve plek voor vrouwen neerzetten. Natuurlijk is dit een spannende tijd om een nieuw concept te starten, maar we waren er al veel langer mee bezig.

Hiervoor zat ik in een gebouw met anderen en de ruimte was eigenlijk te klein geworden. Bovendien wilde ik mijn eigen pandje waar ik helemaal mijn eigen ideeën op los kon laten. Ik ben van 32 naar 150m2 gegaan! Omdat elke vrouw vanbinnen toch wel van roze houdt, heb ik voor die kleur gekozen. Maar dan wel voor de chique variant, niet dat Barbie-roze. Ik heb veel inspiratie op Instagram opgedaan en de adviezen van Guy hebben me heel erg geholpen. Want ik wilde een uniek concept; een salon die je niet zomaar overal tegenkomt.

Het concept is van A tot Z doorgevoerd; van de roze cappuccino, rosé met een suikerspin er bovenop, tot de kleding en het roze toilet. Alles moet passen bij het thema. Als ik voor iets ga moet het hele plaatje kloppen, ik ben daar best wel perfectionistisch in. Ik wilde echt een beleving neerzetten want naast de kapsalon, is er ook een shopgedeelte waar je sieraden en andere leuke cadeautjes kunt kopen. Daarnaast heb ik mijn eigen extensionlijn die we ook verkopen.

Guy heeft het project heel goed begeleid en mij perfect aangevoeld.

We konden de salon meteen helemaal coronaproof maken, zodat we niet met schotjes hoeven te werken. Ik heb bewust voor wat minder stoelen gekozen en gezorgd dat klanten niet steeds hoeven te verplaatsen. Want dat heb ik wel op mijn vorige plek geleerd, klanten vinden dat eigenlijk niet prettig. Iedere medewerker heeft haar eigen spiegel met 2 stoelen en dat werkt heel fijn. Daarnaast hebben we een aparte extension bar met 2 plekken.

Waarom Guy Sarlemijn?

Met Guy voelde het meteen goed. Bovendien zag ik altijd al veel op social van zijn hand voorbijkomen. Hij heeft het project heel goed begeleid en mij perfect aangevoeld. In eerste instantie kwam ik met een veel heftiger plaatje, maar in overleg met Guy is dat wat afgezwakt, waardoor is het eigenlijk veel chiquer geworden. Ik ben daar uiteindelijk heel blij om.

Pink isn't just a colour.

Guy Sarlemijn

Waar ben je het meest trots op?

Toch wel op het totaalplaatje als je binnenkomt, zoals de salon eruitziet. Zo vrouwelijk en roze, dat geeft je echt een gevoel van ‘hier wil ik zijn’. Natuurlijk is de wasruimte schitterend met dat roze marmer, maar de spiegels zijn ook heel mooi. Ik vind echt alles geslaagd, het hele totaalbeeld!

Welke feedback krijg je van klanten?

Onze klanten zijn heel enthousiast en ze voelen zich hier echt heel prettig. Als je die koffie neerzet, is het echt: “Wow!”. We horen ook vaak dat ze dit in Nederland nog nooit hebben gezien, we zijn echt uniek. Ik merk dat ook wel aan de samenstelling van onze klanten, er komen zelfs meer klanten uit omstreken dan uit Coevorden.

De salon is erg Instagram-waardig.Vooral de bloemetjesschommel, waar foto’s op gemaakt worden, vinden ze heel leuk. Maar de hele salon is heel erg Instagram-waardig, we worden heel vaak getagd. Dat werkt echt heel goed en hierdoor zijn ons aantal volgers op Instagram enorm gegroeid.