Home De salon van Huub & Sharon Eijsink
Stylist

De salon van Huub & Sharon Eijsink

Huub en Sharon Eijsink delen zowel privé als zakelijk hun leven. Samen hebben ze Hair Plaza: een salon in Hattem en hun splinternieuwe salon in Zwolle. Huub heeft naast zijn werk in de salon jarenlang als creative artist voor een sustainable merk gewerkt en daarvoor de hele wereld over gereisd, terwijl Sharon het reilen en zeilen in de salon managede.

Eigenlijk ondernemen we vooral vanuit emotie.

Huub Eijsink

Wat was het concept van deze inrichting?

Deze stadsvilla is vroeger een kapel geweest. De authentieke uitstraling van het pand is geweldig en daar hebben we niets aan veranderd. Hoog, groot en licht. De kapel hebben we in ere gehouden en dat is nu de receptie. Vandaaruit kijk je naar de enorme diepe tuin. We hebben alles zoveel mogelijk gelaten zoals het was. Zo hebben we een 150 jaar oude marmeren vloer, prachtige houten plafonds en drie unieke schouwen. We hebben als het ware om het oude heen gebouwd en ingericht. Het interieur komt uit Australië en is matzwart, evenals de grote radiatoren die we hebben laten bespuiten. Ook de verlichting is matzwart. De spiegels hebben wel een gouden omlijsting, wat zorgt voor een luxe uitstraling in het verder industriële interieur. Het is een unieke combinatie geworden met veel respect voor het oude, aangevuld met gedurfde elementen. Het is multifunctioneel.

Waar zijn jullie het meest trost op?

Sharon: Het is een typisch Huub en Sharon verhaal geworden.

Huub: De receptie met de grote visual in combinatie met de producten. Alles past bij elkaar.

Wat is het typisch Huub en Sharon verhaal?

Sharon: Dat we alleen dingen doen die we leuk vinden.

Huub: En niet aan de gevolgen denken, ha, ha.

Sharon: Dat is niet echt hoe een ondernemer doorgaans denkt. Als we er energie van krijgen en het voelt goed dan doen we het gewoon. We zijn heel avontuurlijk.

Huub: Eigenlijk ondernemen we vooral vanuit emotie.

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

Sharon: Dat is de basis van ons ondernemerschap.

Huub: Het is geen trend meer, maar een ‘must’ voor iedereen.

Sharon: Wij zijn hier al ruim 20 jaar mee bezig en toen lachte men erom. Nu is het ‘hip’, maar daar gaat het niet om.

Huub: We voelen ons heel verantwoordelijk voor toekomstige generaties. Respect voor het milieu en duurzaamheid hebben we zeker in ons pand doorgevoerd. Zo hebben we bijvoorbeeld een zuinige elektrische ketel, radiatoren die na uren nog warmte afgeven omdat ze zo dik zijn, ledverlichting en alles -inclusief leidingen- is geïsoleerd, etc. En natuurlijk werken we met sustainable producten.

Wat zijn de reacties van klanten en collega’s?

Huub: Niet normaal, ongelooflijk mooi, indrukwekkend… De eerste echte werkdag heb ik mezelf drie keer in mijn arm geknepen om zeker te weten dat het echt was. Ik was vol adrenaline en voelde me enorm trots.

Sharon: De eigenaar van het pand is ook heel trots en blij. Hij is heel betrokken geweest bij het hele proces en we hebben inmiddels een leuke relatie met hem opgebouwd.

Huub: Ik heb altijd een heel goed en bijzonder contact gehad met Rob Peetoom. Hij heeft ons indertijd over de streep getrokken om de stap te wagen. Hij geloofde erin en heeft ons enorm gemotiveerd. Rob vindt het resultaat ook geweldig.

Een afspraak maken? Klik dan hier

Zie ook; Created in NL: De favoriete look van Huub Eijsink