Home De salon van Dominic Vleer
Stylist

De salon van Dominic Vleer

Hij had een goed lopende salon in Den Bosch, maar besloot deze toch te verkopen. Voor Dominic Vleer was het tijd voor een nieuw avontuur. Zo werd Atelier DMNC geboren, in hartje Rotterdam.

Wat is het concept van jouw salon?

Het is een private setting hairsalon waarmee ik me richt op het hoogste segment in de kappersbranche. De salon gaat 3 dagen per week open en ik bied alleen luxe behandelingen: een compleet pakket van knippen, kleuren, stylen en make-up. Het is de bedoeling dat ik uiteindelijk ga samenwerken met een stylist, zodat we een compleet imago consult kunnen aanbieden, dus een complete behandeling van a tot z.  Maar mijn expertise en know-how als kapper blijven centraal staan. De klant wordt in de watten gelegd niet alleen qua behandeling, maar ook door bijvoorbeeld verse smoothies, verse bonenkoffie, thee specials en lekkere versnaperingen. 

Kan je een beschrijving geven van het interieur?

Het is private setting haarsalon, geïnspireerd op Scandinavische Franse woonkamer en suite. Persoonlijk en met een tijdloze luxe uitstraling. In Parijs zie je bijvoorbeeld dat kleine salons op een A-locatie verhuizen naar een B-locatie in een woonachtige setting met karakteristieke elementen. Mijn salon ziet eruit als een ‘woonkamer’, met een mooi houten vloer waar een kookeiland centraal staat. Je komt binnen en neemt plaats aan een dressoir waar spiegels boven hangen en de kamer heeft openslaande deuren naar de tuin waar een mooie boom staat. Het is een plek waar je even uit de hectiek van het drukke leven kunt stappen en waar je daadwerkelijk een relaxmoment kunt beleven. De ruimte geeft ook een atelier gevoel met mooie designstoelen en goede magazines. Overigens zijn de designstoelen niet allemaal hetzelfde, maar juist verschillend en bij elkaar gezocht. Er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke en ook duurzame materialen. Zo is het blad van het kookeiland gemaakt van gerecycled plastic vezels die voor een granito look zorgen. Het kleurgebruik is zacht, zodat de uitstraling van de ruimte warm is. Ik heb alles samen met mijn partner ontworpen en dat werkte heel goed. Hij is een interieurarchitect en houdt zich voornamelijk bezig met de verduurzaming van interieurs en de combinatie van het lijnenspel en materialen. Ik ben meer de sfeer bepalen. Ik werk in mijn salon met merken die het milieu belangrijk vinden en van hoge kwaliteit zijn. Twee dingen die ik heel belangrijk vind. 

Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat ik deze stap heb durven zetten. Ik ben opgevoed met het idee “geen oude schoenen weg te doen voordat je nieuwe hebt”, maar ik ben in het diepe gesprongen, een nieuw avontuur aangegaan. Waar mijn vader altijd heel zakelijk was, leerde mijn moeder me vooral ook aan mezelf te denken en te doen wat ik leuk vind. Die combinatie werkt. Als je openstaat voor verandering dan komen er dingen op je pad, maar je moet het wel zelf doen. 

Als je openstaat voor veranderingen dan komen er dingen op je pad, maar je moet het wel zelf doen.

Hoe zijn de reacties?

Ik was heel onzeker in het begin, maar ik krijg enorm positieve reacties uit de branche: “Wat knap, wat een lef, wat goed van je dat je dit doet, dat je durft” etc. Dat is echt super.

Hoe ziet jouw nabije toekomst eruit?

Ik ga drie dagen per week open, dan ben ik er echt voor mijn klanten. Ik wil graag als creative hair artist voor L’ Oréal Professionnel blijven werken, het liefst nog meer internationaal. Daarnaast wil ik Dominic Vleer Education op de kaart gaan zetten en mijn eigen collecties uitbrengen. Een eigen merk om me heen bouwen. Dat is echt een grote wens van me. 

Neem ook een kijkje in de salon van Linda van Grootheest