Home Dé make-up trends voor zomer 2020 volgens Micky Jooren
Beauty forecast

Dé make-up trends voor zomer 2020 volgens Micky Jooren

Deze zomer staan er weer een aantal inspirerende make-up trends op stapel. Met de komst van een nieuw seizoen zien we ook weer veel nieuwe kleuren voor ogen, lippen en wangen. Maar een glanzende huid is een absolute must!

Wat we bij alle trends terugzien is als basis een healthy glowing skin, prachtige natuurlijke huiden met zo weinig mogelijk foundation. Afpoederen hoort echt tot het verleden, een glanzende huid is een must! Ook op ogen en wangen zien we veel crème achtige producten, highlights op wangen en wenkbrauwbot. Maar ook neon, pasteltinten en koper zijn echt de trends op visagiegebied.

De ogen

Op de ogen zien we veel neonkleuren uit de jaren 80, zwaar aangezet. Dit komt ook terug in kleding, neonkleurige broeken, truien, tassen en schoenen. Deze trend is ook goed zichtbaar in de sportkleding. De jaren 80 invloeden doen denken aan clips van David Bowie, Grace Jones en Madonna, uiteraard geen kopie van toen, we geven er nu een moderne twist aan. Gekleurde eyeliners en goud en zilverkleurige glitters op de ogen versterken de jaren 80 look. Daarnaast zien we ook veel pasteltinten op ogen, jukbeenderen en lippen en ook dit komt terug in de kleding. Je ziet vooral veel koele tinten met grijze ondertonen, dit is overigens iets wat niet iedereen staat, veel mensen worden heel flets van deze tinten.

Make-up & haarstyling: Mirte Smulders | Fotografie: Michel Zoeter

Blauw

Blauw is ook een echte trendkleur die we veel terugzien in allerlei gebieden, denk aan kleding, auto industrie en interieur. Op make-upgebied wordt nu veel gekozen voor bijv. ijsblauw, wat we zien bij de pasteltinten, of juist aqua.

Make-up: Joyce Blokzijl-kelder | Fotografie: Michel Zoeter

Wenkbrauwen

Jarenlang zagen we strakke, volle wenkbrauwen die het gezicht heel streng maakten, vooral bij jonge meisjes. Gelukkig wordt dit nu allemaal wat natuurlijker. Vrouwen kiezen deze zomer meer voor hun originele wenkbrauwtint, dus minder voor een donkere kleur. Het gezicht wordt daardoor wat zachter en vriendelijker.

Blusher

De blusher wordt deze zomer zwaar aangezet in bijv. roze of deze is nauwelijks zichtbaar. Roze is een kleur die bij iedereen mooi is, bij een koele huidstint gebruik je fris roze, bij een warme huidstint gebruik je een oud roze tint.

Make-up & haarstyling: Sarah Peterson | Fotografie: Michel Zoeter

Lippen

Rode lippen blijven altijd de trend, ook deze zomer, daarnaast zien we veel transparante lipsticks en veel gloss, hoogglans dus!

Make-up: Mandy van Kwikkelberghe | Fotografie: Michel Zoeter

Leestip! Zomerzon: wees extra lief voor je haar en je huid!