Home De Leave-in Spray van POP onder de loep
Onze favorieten

De Leave-in Spray van POP onder de loep

Ditmaal review ik de Leave-in Spray van POP met focus op de prijs-kwaliteit verhouding (200ml €12,95). Past de prijs bij de kwaliteit van een salonmerk en overtreft het mijn verwachting vergeleken met merken op een vergelijkbaar prijsniveau?

 POP Leave in spray

pop-leave-in-spray-1

Gelezen op de website: Dit maakt het haar makkelijker doorkambaar, geeft fijn haar meer volume en werkt antistatisch. Het beschermende UV filter houdt de kleur langer mooi. Met Provitamine B5 en melkproteïne om beschadigd haar te herstellen.

Met een “leave-in” spray wordt een leave-in conditioner spray bedoeld, een conditioner die je aanbrengt maar niet uitspoelt.  Waar een conditioner je haar wat slap kan maken, houdt een conditioner spray het een stuk lichter en veerkrachtiger, ook als je je haar nog gaat stijlen bereik je met een spray een beter eindresultaat. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een spray en zo heb ik met plezier de POP leave-in spray getest. Zoals je van een spray mag verwachten gaf het een zachte, gelijkmatige en fijne mist.

pop-leave-in-spray-2

De spray bestaat voor een groot deel uit water, maar omdat de verneveling zo fijn is, heeft het gelukkig geen nat effect op het haar. Het product geeft met zijn antistatische ingrediënten volume, zorgt voor uitkambaarheid en transformeert pluizig haar tot zacht en glad haar. De Tulipa Hybrida Flower Extract (Tulpenbloem), Panthenol (Provitamin B5), Linum Usitatissimum Seed Oil (Lijnzaad olie) en de Hydrolyzed milk protein, geven in deze spray de verzorgende werking op je haar.

Een klein minpunt aan dit product vind ik de geur, het parfum dat erin zit is wel lekker maar komt niet goed tot zijn recht. Er komt een beetje een muf en zurige ondertoon doorheen. Dit zou aan de batch (16261385) kunnen liggen, het toegepaste percentage kan te laag zijn, maar het kan ook een mis match zijn tussen het parfum en de overige ingrediënten die de spray bevat. Deze kunnen van zichzelf ook een geur bevatten en dienen als het ware overstemd te worden door het parfum.

Het ideale gebruiksmoment van dit product voor mij, is een dag na het wassen als ik mijn tot pluis gekamde haar in een handomdraai weer vol, zacht en glad krijg. Het product doet dus absoluut wat het belooft. Op de geur na, ben ik er net zo tevreden over als alle andere leave-in spray salonproducten die ik gebruik.

Ook dit product maakt de belofte waar en het merk POP levert wederom kwaliteit voor een betaalbare prijs. Echter oogt de verpakking net wat te simpel, zeker in vergelijking met de concurrerende salonmerken, die er vaak prachtig uitzien. Maar goed, daarentegen betaal je ook wat minder en zoals eerder gezegd, betaal ik liever voor de inhoud dan voor de buitenkant.