Home De Hair Color Technician Kirsten Alacali over kleur!
Events & Awards

De Hair Color Technician Kirsten Alacali over kleur!

Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year 2016, zo mag ik mezelf een jaar lang noemen. Iets om heel erg trots op te zijn. Het is heel cliché maar het is nog steeds moeilijk te geloven. Ik werk elke dag met kleur en dit is zo'n eer!

Kleuren voor festivals

Het festivalseizoen komt er weer aan en daarvoor zijn pasteltinten altijd leuk! Maar ook blijf je de grijze tinten veel zien deze zomer. Zolang de kleur is opgebouwd uit een goede techniek, kan er heel veel. Maar daar vertel ik nog een keer over! Nu wil ik jullie even meenemen achter de schermen van het meedoen aan de Coiffure Award ...

Hoe ben ik begonnen?

Aan een inzending gaan maanden vooraf. Aangezien ik samen met mijn man Hakan Blur Hairstudio in Enschede heb leeft de Coiffure Award bij ons dag in dag uit. Hakan had al 2 keer eerder een Coiffure Award gewonnen. Van hem heb ik dan ook geleerd om een foto te maken ter inspiratie van alles wat je mooi vindt. Dit kan natuurlijk haar zijn maar ook natuur of kleurencombinaties. Wij houden elkaar altijd scherp, leren veel van elkaar en delen onze passie.

Kirsten2

Dit jaar hebben we samengewerkt met fotograaf Giel Domen en Kenneth. De make-up artiest was Mariska de Jong. Een goed samenwerkend team is natuurlijk ook bepalend voor een sterke serie. Voor deze serie ben ik veel bezig geweest met de technische kant van het kleuren. Weken van tevoren ben ik kleuren gaan mengen en testen. 

Kirsten1

Mijn model had helemaal natuurhaar. Ze had nog nooit haar haren gekleurd dus het was geweldig om haar te mogen bleken en in te kleuren met de geteste kleurmengsels. Het is een onbeschrijfelijk gevoel wanneer alles wordt uitgespoeld en het eindresultaat mooi is, zelfs in nat haar!

Kirsten3

Voor de shoot zelf doen Hakan en ik altijd zelf de styling. Wij denken ons plaatje uit en bedenken hier de perfecte kleding en sfeer bij. Het is erg fijn om dit zo samen te doen. Op 1 mei hebben wij allebei een Coiffure Award gewonnen. Hakan in de categorie Dames en ik in de categorie Hair Color. Het brengt ons nog dichter bij elkaar en motiveert ons om te streven naar nog meer uitdagingen! Wellicht voor volgend jaar 😉

Fotografie: Jeroen Snijders (Coiffure Award) | Giel Domen (inzending)

Meer lezen? Hakan & Kirsten over inspiratie & hun Coiffure Award nominatie