Home De allereerste beautyproducten
Huidweetjes

De allereerste beautyproducten

Tegenwoordig zijn we zo verwend met die perfecte mascara’s, poeders en lipsticks. Maar hoe zat dit vroeger? Hadden ze toen ook al van die handige verpakkingen en creatieve slogans? Ik heb een aantal advertenties en beautyproducten bij elkaar gezocht om aan te tonen hoe ver we eigenlijk zijn gekomen met cosmeticaproducten.

Kijk je mee? Je kunt op de foto's klikken om ze te vergroten.

Mascara

01

Egyptenaren smeerden eeuwen geleden al iets op de wimpers om hun ogen extra op te laten vallen. Dit had te maken met duivels afschrikken, omdat ogen naar je ziel toe leiden. Grappig hè? Het allereerste mascara product schijnt door Eugene Rimmel te zijn gemaakt in de 19e eeuw. Een andere variant werd in 1913 door T.L. Williams ontwikkeld. Dit was een soort vaseline gemixt met steenkool om aan zijn zus te geven zodat ze een stukje verleidelijker werd.

Lip- en cheekstick

Bizar1
02

Sensuele rode lippen zijn nog steeds razend populair. In de lipstick op het middelste plaatje zat lood in verwerkt, om deze langer houdbaar te maken. Op het plaatje rechts zie je dat ze ook al een stick voor de wangen hadden. Je ziet merken als Bourjois, Max Factor en Revlon die hedendaags nog steeds bestaan.
Genoeg smaken voor Richie, Fred, David en Bob…

Bleekmakende cremes

03

Vroeger was het een trend om je gelaat zo wit mogelijk te houden. Dit betekende dat je veel binnen zat en dus niet hoefde te werken. Dat straalde rijkdom uit. Tegenwoordig willen we juist allemaal een mooi bruin tintje! Niet hoeven zonnen, maar toch een kleurtje hebben is toch geniaal?

Poederfoundation of blush

Met dank aan beroemdheden begonnen vrouwen steeds meer make-up te dragen. Het werd een trend om je gezicht te poederen en je wangen een rozig kleurtje te geven.

Parfums, crèmes en andere beautyproducten

04-b


Heb jij wel eens in het make-up tasje van je oma gekeken? Heb je nog oude beautyproducten kunnen ontdekken?

Neem hier een kijkje voor de hair en beauty Musthaves van deze tijd:)