Home Creative Crash van L’Oréal Professionnel
Get the look

Creative Crash van L’Oréal Professionnel

Zondagavond barstte het creatieve geweld los in de  enige echte Poptempel die Nederland rijk is: Paradiso in Amsterdam! Al bij aankomst stonden lange rijen voor de ingang; kappers die werken met het merk L’Oréal Professionnel hadden wel zin in een avondje haarinspiratie van bekende haarstylisten als Francis Schroembges, Tim Kruik, Dominic Vleer en het Creative Team van Kinki Kappers.

Alle haarshows, zo werd ons verteld, stonden in het teken van kleur; haarkleur welteverstaan en de toepassingen ervan. De sfeer zat er meteen goed in door een swingende sax en later een groovy gitaar. Natuurlijk kun je niet een haarshow houden in Paradiso zonder muziek! De zaal was afgeladen en de show kon beginnen.

Francis Schroembges

Frances-02
Frances beet de spits af met haar show 'Dancing Moon'. Meisjes in kimono's en Aziatisch geïnspireerde kleding kwamen statig als klederdrachtpoppen het podium op. We zagen veel haar, echt en nep, hoofdtooien. Het zag er allemaal serieus uit. Veel golvend, getoupeerd haar. Diepe, warme kleurtinten met hier en daar een tintje 'granny grey'. Voor mij waren de uitschieters de korte bobs, zowel in positieve als negatieve zin. Zoals de bob met kaarsrechte pony. Het model had een soort kroon op, die door Frances zelf werd afgedaan, waarna ze het kapsel nog wat bijwerkte op het podium. De kleur was prachtig; donker roodbruin met hier en daar wat rode highlights (rechterfoto).
Frances-01
Een model in kimono met een grijs-achtig, getoupeerd 'tuttig' soort kapsel begreep ik helemaal niet. Ik houd van tegenstellingen, maar de boodschap was me hierbij niet duidelijk (middelste foto).
Frances-03
De andere bob was leuk; speels, hier en daar wat kleuraccentjes in de krullende langere plukken aan de zijkant. De te korte pony gaf het kapsel een mooie onschuld (foto linksonder).
Francis

Tim Kruik

Tim-kruijk-02
Op het videoscherm verschenen woeste wolken in rood en blauw. De modellen leken zombies met holle donkere ogen, maar hadden ook iets weg van poppen met kunsthaar. Niets van dit haar leek echt en waarschijnlijk was dat ook het geval. Tim liet oranjeblonde  en roodkleurige modellen zien met kapsels in verschillende tinten. Alle kleding was zwart.
Tim-Kruijk-01
Bot afgeknipte bobjes en lange golvende en kroezende kapsels. Mooi op een bevreemdende manier. Draagbaar? Niet echt, maar dat hoeft ook niet bij een show als deze, het was wel origineel. Persoonlijk vond ik het wel jammer dat het haar eruitzag alsof het zwaar beschadigd was. Dat moet toch niet de bedoeling zijn na gebruik van L’Oréal Professionnel producten?
tim-kruik
Hierna was een show van het ontwerpersduo Tailor & Elbaz met kittige meisjes met een grappige 'dubbelgeklapte' paardenstaart en 50's style eyeliner. We vonden de paardenstaart en eyeliner zo leuk dat we hier apart nog aandacht aan gaan besteden!

Dominic Vleer

Dominic-Vleer-01
Dominic nam ons mee naar Hollywood en LA met beelden movie clips. Knap gemaakt filmpje. Tegen een donkere achtergrond kwamen modellen het podium op met uitbundige kleding en veel en Big Hair. Veel glamour golven, veel getoupeerd. De modellen leken op filmsterren die aan lager wal waren geraakt. Leuk vond ik de kleine details hier en daar, zoals de lichtere bruine kleur bij het model met de middenscheiding. Beetje afgekeken van The Ring, met het haar in het gezicht?
Dominic-Vleer-02
Ook Dominic liet op het podium zien hoe je haar nog meer body kunt geven dankzij veel haarlak. Hij werkte wel met echt haar en liet donkere bruintinten zien in prachtige kleurschakeringen.
Dominic
En toen was er Kinki Kappers ... zij namen de Tempel over, inspireerden en betoverden ... stay tuned voor het complete verslag!
show
Tot slot was er weer muziek met drums, trompetten en een hele enthousiaste band leader, heel swingend. Alle modellen kwamen nogmaals het podium op en er was vooral veel witte confetti. Wat een avond!