Home Created in NL: Bold by Hans Beers
Get the look

Created in NL: Bold by Hans Beers

De collectie BOLD van Hans Beers Hair Stage in Amsterdam, gaat over de rol die haar speelt in iemands leven. Hij stelt dat de ultieme vorm van haar geen haar Is! En met 'geen haar' bedoelt hij haar dat op minder dan een millimeter is afgeschoren.

Go for it!

Als het hebben van 'geen haar' jouw ultieme wens is, pak dan de tondeuse en go for it. Zoals dit model Sharon deed. Na het plezier en de sensatie van het afscheren van haar eigen lokken, begon de photoshoot pas. In een creatief proces zonder afspraken vooraf, ontstonden de beelden zoals we die hier zien. Ongekunsteld, 100% authentiek en spontaan. No nonsense, no limits, no words, no excuses. De beelden vertellen het hele verhaal.

Kapper Hans Beers over dit bijzondere project:

"BOLD was een fascinerend project. Eigenlijk begon het met de wens van ons model, Sharon, om in een keer alles er af te hebben. Mijn reactie was: nou, dat is voor kappers niet zo’n uitdagende opdracht. Maar weet je wat, doe het zelf. Ik geef je de tondeuse en ondertussen maken wij wel foto’s. Het enthousiasme en de opwinding spatten ervan af toen ze mocht beginnen. En in no time was het gebeurd. Minder dan 1 millimeter restte nog op haar hele hoofd.

Omdat een fade dan toch weer vakwerk is werkte ik het nog iets bij en toen ging onze make-up artist Annemieke aan het werk. Ze had bedacht om wat nephaar over het kale hoofd te leggen. Ondertussen plaatste ik de lampen voor het volgende deel van onze fotosessie. Wat ik toen voor de camera kreeg… Sharon kan geweldig poseren, maar hier stond een totaal nieuwe gedaante, een schepsel uit andere tijden, met een uitstraling die niemand onberoerd kon laten. Ik maakte achter elkaar foto’s, wetende dat ze allemaal raak waren.

Na deze setting ging Annemieke iets anders maken. Ze komt altijd onze studio/salon binnen met tassen vol kleding en accessoires. We vielen al snel in de volgende verbazing. Een totaal andere uitstraling. Zo nederig als de eerste variant was, zo superieur was de tweede. Nadat ik de foto’s in zwartwit had bewerkt kwam er onmiskenbaar een dosis mystiek overheen. We eindigden met een ‘tattoo’ in de nek, waarmee alles gezegd was. ‘Human’. Meer dan tevreden togen we huiswaarts, in afwachting van wat er van het fotoschijfje af zou komen. En ja, BOLD is een woordspeling. Maar gedurfd was het ook."

Model: Sharon van der Zwaag | Hair: Hans Beers and Soma Rahimi | Make up: Annemieke Tip | Styling: Annemieke Tip | Photography: Hans Beers