Home Comfort Zone Sublime Skin Serum getest
Testpanel

Comfort Zone Sublime Skin Serum getest

Ik heb een voorliefde voor natuurlijke producten die ook nog eens rekening houden met het milieu. [Comfort Zone] is zo'n sympathiek merk voor huidverzorging dat uit dezelfde fabriek komt als Davines. Ik had al eens wat producten getest en was daar zeer over te spreken (zie hieronder). Dit keer kreeg ik een serum mee met hyaluronzuur. Het product bevat verder geen parabenen, siliconen en minerale oliën.

[su_button url="https://www.wiewathuid.nl/italiaanse-oplossingen-voor-een-stralende-huid-comfort-zone/" target="blank" background="#ffffff" color="#000000" size="5" wide="yes" center="yes" radius="5" icon="icon: arrow-right" icon_color="#000000"]REVIEW [COMFORT ZONE][/su_button]

Comfort Zone Sublime Skin Serum

 

comfort-zone-sublime-skin-04

Dit serum zit in een plastic pompje dat nogal zwaar aanvoelt. Mooi en simpel, doet beetje denken aan een product van de apotheek. Ik hou daar wel van. Ook de kleuren van dit merk vind ik erg mooi. Het pompje werkt goed en bleef dit doen tot het op was. Het serum zelf lijkt niet echt op een serum, maar meer op een crème. De geur is subtiel maar wel lekker.

comfort-zone-sublime-skin-01b

Ik heb dit serum helemaal opgebruikt en onder mijn dag- en nachtcrème. In de brochure staat dat 92% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn en dat dit serum de rimpeldiepte met  21%zou verminderen. Ik ben eigenlijk een beetje allergisch voor dit soort claims en vooral als er een precies getal als 21 uitrolt. Waarom dat en niet 23%? Of 19%? Ja, ik weet het, er is 'wetenschappelijk onderzoek' aan vooraf gegaan en dan heb je dit soort getallen. Maar hoe betrouwbaar is dat? Maar goed, ik heb mijn 'rimpeldiepte' niet kunnen meten en weet ook niet of dat inderdaad met 21% is verminderd. Wat ik wel weet is dat dit serum mijn huid hydrateert en dat m'n huid er goed op reageert.

Hyaluronzuur (op deze INCI: Sodium hyaluronate) is een suiker en valt daarom ook onder de glucose bouwstenen. Het zorgt voor een gezonde huid, maar ook voor gezonde gewrichten. Het ouder worden van de huid, waardoor rimpels gevormd worden, heeft dan ook te maken met een tekort aan hyaluronzuur. In dit product staat deze werkstof vrij laag op de ingrediënten;lijst dus dat betekent dat er niet veel in zit. Een andere werkzame stof, Paeonia albiflora extract, staat ok vrij onderaan de lijst. Bovenaan staan water alcohol en een aantal hydraterende stoffen. Vandaar dat ik het net een crème vind en dat het zo lekker hydrateert!

comfort-zone-sublime-skin-03

Na gebruik heb ik bijna geen crème meer nodig, zo zacht voelt het al aan. Voor de avond, vooral in de winter, wil ik nog weleens iets rijkers. Maar dan kan ik altijd een olietje toevoegen. Ik heb geen rimpels zien verminderen, maar wel kan ik onderschrijven dat het je huid 'plump' maakt, ofwel opvult. Mijn poriën lijken iets fijner. Verstevigend? Dat kan ik nou weer niet zeggen, ik zie tenminste geen verschil. En dat na toch wel ruim 2,5 maanden gebruik.

comfort-zone-sublime-skin-02

Maar niet getreurd, ik moet het wonderserum nog tegenkomen. Als ik dit serum vergelijk met vele anderen, is dit een fijn, hydraterend product en doet het in niets onder voor de rest. Ikzelf zou het alleen geen serum noemen - ook omdat de actieve ingrediënten niet prominent aanwezig zijn. Een pompflacon van 30ml kost €85,-