Home CHI-transformatie
Haarpraat

CHI-transformatie


CHI-transformatie is een amoniavrije ontkrulbehandeling en is gebaseerd op vier elementen die de sleutel van succes vormen.

 • Negatieve ionen
 • Keramische warmte
 • Kationische hydraterende werking
 • Pure, natuurlijke zijde

Deze wetenschappelijke aanpak tovert verward, krullend, golvend en zelfs poreus haar om in zijdezacht, glanzend en prachtig glad haar dankzij de CHI Iron, zijde, negatieve ionen en kationische hydraterende werking. Bevat geen agressieve chemicaliën of ammonia.
Het geheim van zijde

 • Dankzij de innovatieve technieken van Farouk Systems kan pure zijde worden omgezet in vloeibare vorm via hydrolysatie of gemalen vorm (zijdepoeder).
 • Het CHI Transformation System is gebaseerd op zijde waardoor de haarstructuur tijdens alle behandelingen verbetert en het haar gemakkelijk te verzorgen is.
 • Het productsysteem maakt gebruik van Crosilk-moleculen van 120 - 10.000 micrometer voor een duurzame verbinding van de zijdemoleculen aan de haarschubben

Voordeel keramische warmte

 • Keramiek zorgt voor een vochtige warmte in tegenstelling tot koperen metaallegering waarbij het haar uitdroogt.
 • De keramische warmte van de CHI Iron versterkt niet alleen de vochtbalans van het haar maar produceert daarnaast ook negatieve ionen.
 • Deze negatieve ionen zorgen ervoor dat de zijdemoleculen zich aan de haarschubben verbinden.
 • Het resultaat is een verbeterde haarstructuur terwijl het haar wordt gladgestreken.

Met deze behandeling wordt op de meest milde manier de krul uit het haar gehaald of verminderd.Het volume in het haar zal ook sterk afnemen vooral ook aan de aanzet doordat de krul minder of eruit is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat na de CHI-transformatie de krullen geheel uit het haar zijn. Dit heeft te maken met de conditie van het haar, of het gekleurd is, eerder gestraight, of dat we te maken hebben met bandhaar. Bandhaar is niet makkelijk chemisch te behandelen. De krul en het volume worden echter wel minder. Het blijft natuurlijk wel een chemische behandeling en daar zitten altijd bijwerkingen aan verbonden. Bijwerkingen kunnen zijn:

 • Het haar kan door de behandeling wat droger aan gaan voelen. Het wordt dan ook aangeraden om voor, en vooral ook na de behandeling de CHI producten te gebruiken. Deze lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, silk, en keratine mist. Deze producten bevatten veel zijde en keratine zodat de haarstructuur zich weer herstelt en het haar er weer beter uit gaat zien en meer zal gaan glanzen. Wanneer je de producten van te voren gebruikt , vooral overvloedig veel keratine mist, dan komt dat zeker het resultaat ten goede! Je ondergaat dan met sterk en gezond haar de straightbehandeling van CHI.
 • De kleur kan door de behandeling terug lopen, glans, en karakter verliezen. Aangeraden word om nooit vlak voor de behandeling je haar te kleuren. Doe dit gelieve na de CHI-transformatie. Zodat je de mooie kleur behoud. Wij adviseren dan je haar te kleuren met de CHI-Ionic verf, zodat ook deze chemische behandeling zo mild mogelijk is voor je haar.
 • Doordat het haar onder druk staat door de behandelingen kan het zijn door bijvoorbeeld de dikte/zwaarte van je haar of door kruinen of weerborstels dat er haren af kunnen breken. Dit is zeer gering maar het kan wel voorkomen. Vraag dit ook nog altijd even na aan je haarstylist voordat je de behandeling laat doen. In ieder geval kun je al je vragen aan de haarstylist kwijt. Zij zal je altijd een gepast, persoonlijk en eerlijk haaradvies geven.
 • Er bestaat de mogelijkheid dat niet bij iedereen voor 100% de krullen eruit gaan. Dit is per persoon verschillend en hangt dus van je haar af. De haarstylist die jou gaat adviseren, zal hier altijd naar kijken.
 • Bij overgevoeligheid voor bepaalde stoffen kan het zijn dat er irritaties ( jeuk of rode vlekjes) ontstaan. Heb je hier snel last van, overleg dit dan even met de haarstylist.
 • De eerste en de daaropvolgende behandelingen hoeven niet hetzelfde resultaat te geven. Bij de tweede behandeling kan het best zo zijn dat je haar rechter uitvalt dan bij de 1e CHI-tranformatie. Maar het kan ook zijn dat er meer slag in blijft zitten. Dat kunnen we helaas nooit van te voren zien en hangt van een verschillende factoren af, namelijk de conditie van het haar, je gestel, je gezondheid, maar ook van het product. Omdat het een natuurlijk product is is de inhoud van iedere fles anders. Uiteraard probeert de fabrikant dit verschil zo minimaal te houden, maar omdat het een natuurlijk product is kan dit niet altijd.