Home Blonderen zonder het haar te beschadigen, kan dat?
Hair solutions

Blonderen zonder het haar te beschadigen, kan dat?

De zomer komt eraan en wat willen de meeste vrouwen dan? Hun haar een tintje lichter, alsof de zon erop heeft gestraald. Kappers weten als geen ander dat met het lengen van de dagen, ook de haren lichter worden. Maar blonderen is een heel secuur werkje waar veel expertise aan te pas komt, want als het fout gaat kan dit proces het haar behoorlijk beschadigen. Bij het blondeerproces wordt het pigment uit het haar onttrokken, waardoor het extra kwetsbaar wordt. Lees snel verder hoe je deze zomer veilig je lokken een tintje lichter kunt laten maken!

SOLUTIONS voor veilig blonderen

Ga altijd naar een goede kapper als je blond wilt! De kapper zal heel goed kijken naar je haarkwaliteit en zal niet te veel tinten lichter gaan als je haar dat niet aankan. Want blonderen kan je haar poreus maken en ervoor zorgen dat het afbreekt en als je het zo ver laat komen, is de enige oplossing vaak om het haar af te knippen en dat wil je zeker niet!

Gelukkig staat de technologie niet stil en zijn er tegenwoordig professionele oplossingen om het haar veilig te blonderen.

Hoe komt het dat blonderen vaak slecht is voor je haar?

Bij het blonderen wordt gebruik gemaakt van een blondeermiddel met waterstofperoxide. Deze waterstofperoxide halen het pigment uit het haar, waardoor het lichter wordt. Haar dat van nature al blond is, is al kwetsbaar en eerder poreus dan andere haarkleuren.

Laat je haar daarom alleen blonderen met producten die dat zo mild mogelijk doen en blijf het haar ook thuis verzorgen met professionele producten.

De perfecte blonde kleur bereik je met BlondMe. Doordat de bonding technologie in heel de BlondMe verwerkt is krijg je tot 97% minder afbreuk aan je haar. Natuurlijk moet de kwaliteit en elasticiteit van het haar altijd in de gaten gehouden worden en is de juiste verzorging in de salon en thuis een must. Zo sluiten we de verzorging op in het haar en houden we dat bij met de verzorging thuis. De kapper is er om de klant ook te adviseren hoe de kwaliteit zo goed mogelijk te houden.

Marianne Leendertse

Hoe zorg je dat blonderen geen schade oplevert?

  1. Haarbruggen versterken
    Tijdens de blondeerbehandeling kunnen je haarbruggen worden verbroken. Daarom is het zo belangrijk om producten te gebruiken die dit tegengaan. De volgende generatie van de Bonding-technologie van BlondMe bevat een driewaardig ion, dat de binnenste haarbruggen verbindt door een 3D netwerk in de haarvezel te creëren. Terwijl het nieuwe bindingen maakt, versterkt het netwerk de haarvezel van binnenuit. Dankzij de 3e dimensie zijn de verbindingen dichter dan bij de vorige verbindingstechnologie.
  2. Goede verzorging thuis
    BlondMe heeft een complete verzorgingslijn om je blonde haar ook thuis mee te verzorgen en stylen. Deze producten voeden het haar en zorgen ervoor dat jouw lokken de optimale bescherming hebben tot je volgende kappersbezoek!
  3. Bescherm je haar
    Föhnen en stijltangen zijn handig, maar minder goed voor je haar. Gebruik deze met mate en laat je haar altijd eerst even aan de lucht drogen. Gebruik een speciale hitte beschermingsspray voordat je deze tools gebruikt en kijk in de zomer uit met zonlicht op je haar. Ook hier kun je speciale beschermingsproducten voor kopen en draag een hoed als je echt lang de zon in gaat.

Gele gloed

Blond haar heeft de vervelende eigenschap dat het na verloop van tijd warmer wordt een een vervelende gele gloed krijgt. Door een speciale zilvershampoo te gebruiken, die je bij de kapper kunt kopen, kun je dit voorkomen en blijft jouw haarkleur fris en sprankelend.