Home Blogger Maria Antoinette vertelt over HAAR
Hair solutions

Blogger Maria Antoinette vertelt over HAAR

Blogger-beautybandit
Steeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt de schrijvers van deze blogs over hun haar, hun geheimen, rituelen en haarmissers.
 Dit keer is Maria Antoinette aan de beurt. Maria Antoinette blogt sinds eind 2 jaar over beauty op haar Blog Beautybandit.

Waarom een blog?
Ik zag dat andere meiden het deden. Mijn interesse in beauty en fashion wilde ik uiten en delen met anderen.

maria-antoinette

Over stijl
Mijn eigen stijl is vrij klassiek met zo nu en dan een gekke twist. Lana del Rey heeft prachtig haar. Ik vind haar haarstijl klassiek, tijdloos en daarnaast ook ontzettend sexy! Helaas lijkt mijn haar niet zo op dat van Lana 😉

Over haar
Ik heb vrij fijn haar en mijn haarkleur is rossig. Momenteel heb ik een semi permanente kleur in mijn haar, om mijn haarkleur een boost te geven. Doordat mijn haar fijn is, raakt het snel beschadigd. Mijn haar is heel erg belangrijk. Je haar is de omlijsting van je gezicht, daarom vind ik het belangrijk dat mijn haar er glanzend en gezond uitziet. Zeker omdat het dun is kan het er naar mijn idee snel onverzorgd uitzien.

Haarmisser
Ik heb nooit echt spijt gehad van een kapsel. Maar hoewel ik erg tevreden was met mijn bob van 2 jaar geleden, ben ik wel weer erg blij dat het lang is. Nu ik terugkijk, denk ik dat mijn grootste haardrama is, toen ik een pony geknipt had bij mijzelf. Het was een schuine pony… soort van…

Over de kapper
Ik ga ongeveer 4 keer per jaar naar de kapper. Dan laat ik de dooie puntjes er af knippen, that’s all! De laatste keer heb ik het laten knippen door een studente. Zij heeft toen ook de semi- permanente haarkleuring bij mij gedaan. Ik ben niet echt trouw aan een kapper. Net wat dicht in de buurt is en wat in mijn schema past.

Beautybandit-blog

Over haarverzorging
Ik borstel het voor de glans met een borstel met varkenshaar. Daarnaast steek ik het niet te vaak op, omdat ik het gevoel heb dat het mijn haar beschadigd (door de fijne structuur, denk ik dat mijn haar niet zo veel kan hebben). Ik was het niet elke dag, maar om de dag, met een shampoo van Weleda. Als ik ’s avonds mijn haar was, ga ik met nat geborsteld haar naar bed. Wanneer ik ’s ochtends mijn haar was, föhn ik het in model. Daarnaast gebruik ik altijd beschermende producten tijdens het föhnen. Afhankelijk van de dag, (inclusief wassen e.d.) besteed ik gemiddeld 20 minuten an m'n haar.

Mijn Calendula shampoo van Weleda is echt favoriet. Ik heb gemerkt dat mijn haarstructuur verbeterd is. Het wordt daarnaast ook minder snel vet, doordat de shampoo, minder chemische middelen bevat dat veel reguliere shampoo’s. 

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Staart of knot er in. En niet meer in de spiegel kijken. Haha!

Blog: Beautybandit