Blogger Maaike vertelt over HAAR

Blogger-maaike-honest-beautSteeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt de schrijvers van deze blogs over hun haar, hun geheimen, rituelen en haarmissers. Dit keer is de Belgische Maaike aan de beurt. Maaike is haar blog Honest Beauty in 2009 gestart.

Waarom een blog?
Ik ergerde me eraan dat je in gedrukte pers eigenlijk nooit wat negatiefs leest over cosmeticaproducten. Ik heb me meermaals laten misleiden door lovende artikeltjes in modebladen en ettelijke miskopen begaan. Dat stoorde me enorm. Waarom betaalde ik in godsnaam om dat te lezen? Het waren toch pure marketingpraatjes verpakt als ‘beauty artikels’. En zo geschiedde het dat ik onder het mom van ‘Honest Beauty’ eerlijke verhalen wou schrijven over mijn ervaring met verschillende producten. 

Blogger-Maaike

Over stijl
Mijn stijl is recht door zee en een tikje brutaal en prettig gestoord. Zo heel af en toe wordt er weleens tegen de schenen van sommige merken geschopt, waarmee ik m’n eigen niet altijd een dienst bewijs, maar ik ga de oorsprong van m’n blog niet verloochenen. Mijn stijliconen wisselen weleens. Voor het moment ben ik stikjaloers op de lokken van Blake Lively, maar ik weet dat ik nooit zo’n kapsel zal kunnen hebben ( tenzij ik in extensions investeer).

Over haar
Ik heb extreem pluizig haar, heel irritant. M’n kleur, wel euh, de ene keer bruin, de andere keer koperkleurig, nog een andere keer blond … M’n natuurlijk haarkleur is een soort asblond, met andere woorden een soort afgewassen grijzig blond, echt niet mooi. De enige keer dat ik een gelijkaardige kleur zag was het ( hou u vast) toen ik een dood konijn langs de weg zag liggen. Dat is dan ook het moment dat ik besloot om te beginnen verven. Ik heb helaas geen discipline en ga vaak met natte haren slapen, ik heb dus meestal een coupe ontploft. Ook het veelvuldig kleuren van m’n haar zorgt ervoor dat het heel kwetsbaar is en snel gaat pluizen en splitsen.

Mijn haar is heel belangrijk! Je mag nog zo knap opgetut zijn en een mooi snoetje hebben, met een mislukt kapsel is je hele uiterlijk verpest. Als je over mensen spreekt die je niet bij naam kent ga je ze vaak ook met hun haar omschrijven ‘Die brunette met haar bril.’ ‘Die kleine met haar blonde korte haren.’ Nee?  

Haarmisser?
Als jong meisje had ik met een tienerblaadje meegedaan aan een kapselspecial. Als 11-jarige was ik helemaal niet mondig tegenover die volwassenen en heb ik alles laten doen. Gevolg, m’n mooie lange haren werden naar een kort jongensachtig piekjeskapsel getransformeerd. Dat gecombineerd met mijn naam ‘ Maaike’ en gebrek aan vrouwelijk vormen maakt dat ik op een nieuwe school heel lang aanzien werd als ‘Mike’. Desastreus voor je zelfvertrouwen is dat als kind. 

Ik had als tiener even een ‘gothic’ periode, en wou persé zwart haar. Wegens een beperkt studentenbudget ging ik het zelf verven. Maar ik had niet door dat je blond eerst bruin moest verven, om dan naar zwart te gaan. Ik zette de zwarte verf op m’n blonde lokken en kreeg bijgevolg PAARS haar. Dat paarse haar vervaagde na een tijd en werd een soort verbleekte LILA. Verschrikkelijk was dat. 

Over de kapper
Ik ga maar 3 of 4 keer per jaar naar de kapper. Maar dan ga ik wel voor ‘the whole thing’. Wassen,  verzorgingsbad, knippen, kleuren, highlights, brushen, …  

Tegenwoordig ben ik een echte impulsieve klant. Plots wil ik naar de kapper en dan moet dat ook stante pede gebeuren, ik kies dus voor Kreatos, want daar kan ik zonder afspraak binnenspringen. 

blogger-honest-beauty

Over haarverzorging
Ik besteed dagelijks maar 5 minuten aan m’n haar, ik kam het. That’s all! Als ik naar een feestje ga is dat uiteraard wel veel langer, dan maak ik er echt m’n werk van. Ik was mijn haar wel dagelijks. Na het wassen gebruik ik geen conditioner (want daar wordt m’n haar al snel zo futloos en slap van) maar ik doe wel een haarolie of serum op de puntjes. Na het wassen nog eens naspoelen met koud water, hierdoor gaan de haarschubben sluiten en krijg je een mooie natuurlijke glans. M’n favoriete product is het Elixir Ultime van Kérastase. Ik gebruik het op m’n puntjes na het wassen en het maakt m’n haar zo zacht zonder het te verzwaren en ruikt daarbij ook heel lekker.

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Dan haal ik m’n stijltang uit de kast, daarmee valt m’n haar meestal wel goed in te tomen.

Blog: Honest Beauty

Comments

comments