Blogger Joyce vertelt over HAAR

Steeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Dagelijks worden trouwe volgers op de hoogte gehouden van de allerlaatste trends of persoonlijke productervaringen. Maar hoe zit het met de haargeheimen en –rituelen van deze dames-die-het-weten-kunnen? Hoe verzorgen ze hun haar en hebben ze ook weleens een bad hair day? Deze keer is de beurt aan blogger Joyce Nafzger van Prettybrilliant.nl. Joyce is actief sinds 22 februari 2011 en zegt dit over haar blog: “Een website waar beauty en brains – I’m talking about you loves! – elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en aanvullen”.

Waarom een blog?
Vroeger schreef ik een jaar lang voor Miss Lipgloss. Toentertijd was Miss Lipgloss ook nog een hobby-blog en kon Cynthia, de webmiss, zo nu en dan wel een handje hulp gebruiken. Toen Miss Lipgloss begon te groeien ging Cynthia zelf het heft in handen te nemen – met succes, ik ben oprecht trots op haar! Ik begon een blog voor mijn schrijfwerk. Dit was voor mij een fijne manier om mijn schrijfsels naar buiten te brengen en mijn lezers een plek te geven. Maar na enkele jaren begon het weer te kriebelen. Mijn liefde voor beauty was nooit verminderd en meer aanwezig dan ooit tevoren. Dagelijks bezocht ik vele beautyblogs tot mijn vriend zei: “Joyce, dat kun jij ook! Tijd voor een eigen website!” Et voilà, Pretty Brilliant was born! 

Over stijl
Als mijn vriendinnen deze vraag voor mij zouden moeten beantwoorden, zouden ze in koor zeggen: “Roze!” And it’s true, I love pink! Mijn stijl is vooral erg girl-next-door, ik houd van strikjes, van pasteltinten, van jurkjes, polkadots, kant, bloemenprints en vul het lijstje maar aan. Everything cute and girly is welkom in mijn garderobe! Alhoewel, misschien moet ik dan eerst eens plek vrij maken?

Mijn stijicoon is Jessica Alba. Ik vind haar kapsels keer op keer weer prachtig en daarnaast ontzettend inspirerend! Ik kies vaak stijliconen op haargebied die qua structuur haar en haarkleur in mijn straatje passen en bij wie kan ik dan beter terecht dan bij Jessica Alba? Zij heeft dezelfde haarkleur, weliswaar opgepept met de nodige highlights, draagt haar haar vaak stijl en ook onze gezichtsvormen lijken verdacht veel op elkaar. Erg fijn!

Over haar
Mijn haar is vreselijk stijl! Zó stijl dat krullen er een uur na het krullen er weer vandoor gaan. (: Verder blijf ik ver uit de buurt van haarverf onder het motto ‘je eigen haarkleur krijg je nooit terug’ waardoor ik al welgeteld negentien jaar met kastanjekleurig haar door het leven ga.

Ik besteed maar héél weinig tijd aan mijn haar! Ik ben een chaoot in hart en nieren, waardoor mijn ochtendroutine alles behalve georganiseerd is. Ik zorg ervoor dat het altijd vers gewassen en goed gedroogd is en verder kam ik het dagelijks meerdere keren uit om klitten te voorkomen. Het enige essentiële onderdeel van mijn haarroutine is het föhnen van mijn pony met een ronde kappersborstel en dit even ‘setten’ met een vleugje Elnett hairspray.

Mijn haar is net zo belangrijk als elk ander deel van mijn lichaam, ik zou het niet willen missen! Haar kan een look, mijns inziens, echt maken of breken. Ik hou ervan om elke keer weer ietwat te variëren. Geen suikerspin roze pixie voor mij hoor, maar je kent het wel: Heb ik een pony? Dan wil ik mijn haar geheel op een lengte. Is mijn pony eindelijk uitgegroeid? I want it back!

Haarmisser
Oh yes! Ik heb mijn haar als veertienjarig meisje voor mijn doen behoorlijk kort laten knippen. Het reikte voor het eerst in jaren maar tot boven mijn schouders en stond me… Niet! Ik vond het achteraf gezien heel rommelig en zelfs wat mannelijk ogen. Korte haarstijlen zijn hoogstwaarschijnlijk echt niet voor me weggelegd, daar is mijn hoofd veel te rond voor. Absolute no go!

Over de kapper
Mijn kappersbezoeken zijn geheel afhankelijk van mijn kapsel. Heb ik een pony? Dan spring ik om de drie weken even binnen bij mijn kapper voor een snelle bijknipbeurt. Laat ik mijn pony weer bijgroeien – story of my life? Dan ziet mijn lieftallige kapper me de komende vier maanden niet meer! De ideale lengte tussen mijn kappersafspraken in overigens zes weken, vraag me niet hoe of waarom, maar dat leert ervaring me.

Ik ben zeker trouw aan mijn kapper! Ik kan me mijn eerste bezoek aan Imstra Plaza nog herinneren als de dag van gisteren. Ik had lang haar dat reikte tot op mijn billen en wilde niets liever dan dat af laten knippen, voordat ik naar de brugklas ging. Ik nam plaats in de kapperstoel en voordat ik het wist had ik een veel mooier kapsel! He did a great job, dus ook op de dag van vandaag mag mijn kapper me nog verwelkomen en mijn eeuwige vonnis aanhoren: “Doe maar wat je leuk lijkt, jij bent de kapper!”

Over haarverzorging
Ik was mijn haar dagelijks. Ik vind vers gewassen haar simpelweg heerlijk. Ik behandel mijn haar in de douche heel basic met shampoo en conditioner. Mijn trucje is om ontvettende shampoo te gebruiken voor langere frisheid en een conditioner in de puntjes. Na het wassen föhn ik mijn haren ’s winters droog met de nodige ronde borstels, terwijl ik ze ’s zomers aan de lucht laat drogen. Daarna breng ik nog een druppeltje haarolie, haarmousse voor volume aan of spray ik royaal met Gliss Kur anti-klitspray, that stuff works miracles!

Ik moet bekennen dat ik op haargebied geen ware beautygeheimen heb. Ik ben van nature gezegend met relatief gezien makkelijk, gezond en snel groeiend haar, waar ik niet al te veel middeltjes in smeer of spray. Mijn eeuwige tip is om verven zo lang mogelijk uit te stellen en om de krultang of stijltang niet te vaak aan te raken. Wees blij met de haarstructuur die je hebt, je gekrulde/stijle haar staat je vast geweldig en daar hoef je echt niets aan te veranderen!

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Creatief zijn en alles uit de kast trekken! Als ik mag treuzelen, was ik mijn haar opnieuw, omdat een wasbeurt bij mij altijd weer wonderen doet. Dan is het alsof ik weer een blank canvas heb om mee te werken. And if I’m in a hurry: Haarbandjes, haarspeldjes, donutknotten! Be creative, er is altijd wel een oplossing om er tóch representatief uit te zien.

Blog: Prettybrilliant.nl

Comments

comments