Blogger Danique vertelt over HAAR

14689

Blogger-GlambeautySteeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt de schrijvers van deze blogs over hun haar, hun geheimen, rituelen en haarmissers. Dit keer vragen we Danique Ekstein. Danique is Glambeauty  in 2010 gestart.

Waarom een blog?
Beauty heb ik altijd erg leuk gevonden, dus startte ik een blog waar ik mijn mening gaf over make-up en beautyproducten. Dit vond ik erg leuk en ik merkte ook dat ik steeds meer kennis hierover opbouwde. In 2011 ben ik ook begonnen aan mijn studie journalistiek. Dingen die ik hier leer, pas ik ook weer toe o de stukken op mijn blog.
Blogger-Danique-EksteinOver stijl
Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Ik doe eigenlijk gewoon een beetje aan waar ik me prettig bij voel. Natuurlijk probeer ik wel de laatste trends in de gaten te houden, maar het moet me wel staan. Ik vind de cropped tops hartstikke leuk, maar no way dat ik die ooit aan doe, gewoon puur omdat het me niet staat. Ik heb niet echt een stijlicoon op het gebied van haar, maar wel vind ik de manen van Mila Kunis super mooi!

Over haar
Van mezelf heb ik lichtbruin haar, wat vrij dun en futloos is. Als ik krullen bij mezelf maak, is het na een paar uur er alweer uit. Ongeveer drie jaar geleden verfde ik mijn haar voor het eerst. Wel gebruik ik kleurspoelingen, zodat het minder schadelijk voor mijn haar is. Na een paar maanden vervaagd het dan en krijg ik langzaam mijn eigen haarkleur terug. Maar dat vind ik juist fijn, aangezien ik vaak van kleur wissel. Ik heb ondertussen al bijna iedere tint bruin gehad en ongeveer een half jaar rood haar gehad. Mijn haar kan soms droog zijn. Dat hangt eigenlijk van het weer af. In de winter merk ik dat mijn haar wel een extra boost kan gebruiken. Dan wil het droog aanvoelen en nog weleens pluizen en pieken.

Mijn haar is heel belangrijk! Als mijn haar raar zit, dan merk je dat meteen aan mijn uiterlijk. Mijn haar betekent zoveel voor mijn gezicht. Als het goed zit, voel je je ook meteen een stuk beter.

Haarmisser?
Ja! Kort haar staat mij gewoon niet en toen had ik haar tot boven mijn schouders. Ook had ik een schuine pony, en overal laagjes in. Als gevolg had dit dat mijn haar alle kanten op piekte. Verder staat een pony mij ook niet echt. Dit doordat hij niet op zijn plaats blijft zitten omdat mijn haar zo dun is. In die tijd had ik ook nog niet van een stijltang gehoord, dus wellicht had dat veel verschil gemaakt.

Vroeger had ik een keer de krultang van mijn moeder gepakt. Niet helemaal wetend hoe je dat ding moest gebruiken, heb ik hem maar gewoon in mijn haar gedraaid, met als gevolg – je raadt het al – dat mijn haar helemaal in de knoop zat met die tang erin. En probeer dat maar eens los te krijgen! Hier en daar moest er wel wat geknipt worden. Sindsdien heb ik een aantal jaren geen krultang meer gebruikt. Nu heb ik er wel weer een, maar die heb ik tenminste onder de knie.

Over de kapper
Ik ga niet vaak naar de kapper, en wat ik dan eigenlijk laat die is maar saai. Ik laat namelijk alleen de puntjes knippen! Meer niet. Geen laagjes, niks. Ik wil alles graag op één lengte houden omdat door laagjes mijn haar nog dunner lijkt. Dus eigenlijk laat ik mijn puntjes alleen knippen. Verder verft mijn kapper ook mijn haar. Ik laat mijn puntjes één keer in de drie maanden knippen ongeveer, dan verf ik ook mijn haar (zonder ammoniak).
Glambeauty

Over haarverzorging
Ik was mijn haar om de dag. Dit is nodig omdat mijn haar heel snel vet wordt, omdat het zo dun is. Twee dagen is het ‘vet’-vrij. Ze zeggen dat vaak wassen niet heel goed voor je haar is en dat het daardoor ook eerder vet kan worden, maar ik denk dat het bij iedereen verschillend is en het echt aan je haartype ligt.

Na het wassen breng ik meestal een serum of een leave-in conditioner aan. Dit zorgt ervoor dat mijn haar extra gaat glanzen en het nog zachter wordt. Doe ik dit niet, dan krijg ik vaak kleine piekjes bij mijn hoofd. Ik gebruik bijna nooit hittestylers. Ik denk dat daardoor mijn haar mooi en glanzend blijft. Eigenlijk probeer ik zo min mogelijk aan mijn haar te doen. Het enige wat ik gebruik zijn shampoo, conditioner en een serum. Af en toe gebruik ik dan nog een haarmasker voor een extra boost.

De CHI Keratin lijn is nu mijn favoriet. Sinds ik deze gebruik, wil ik niks meer anders. Mijn haar glanst, het ruikt heerlijk en ziet er gezond uit. Ook is het echt super zacht. Ik gebruik eigenlijk de hele lijn.

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Als ik een bad hair day heb, is mijn haar meestal vet en valt het in stroken langs mijn gezicht. Mijn tovermiddel op zulke dagen is droogshampoo! Wat een geweldige uitvinding!

Blog: Glambeauty

Comments

comments