Featured Video Play Icon
Home Beschadigd haar herstellen met de Z.One Integrity Treatment
Onze favorieten

Beschadigd haar herstellen met de Z.One Integrity Treatment

Ik bofte maar! Want voor een fotoshoot voor de Coiffure Award heb ik pasgeleden mijn haar in extreme kleuren na elkaar laten verven en dat was bepaald geen verwennerij voor mijn haar ... Resultaat: donker haar bij de haaraanzet (het was roze, maar wilde iets neutralers, dus nogmaals gekleurd) en lichte, dooie lokken bij de uiteinden. Ik was wanhopig en bijna van plan het allemaal maar af te laten knippen, totdat ik werd gevraagd voor een deep treatment van Z.One Concept. Ja, ja, ja graag!!!

Ik kende dit Italiaanse merk van hun stylingproducten Urban Tribe, die mijn kapper gebruikt en kon niet wachten de Integrity Treatment te ondergaan. Deze behandeling geeft het haar extra proteïnen, de bouwstoffen van het haar, die verloren zijn gegaan bij zwaar beschadigd haar, zoals het mijne. De salon die deze behandeling ging uitvoeren was Haar van Toonen, die in een leuke, hippe wijk van Arnhem is gevestigd.

Drie stappenplan

Integrity-treatment

De behandeling

We werden heel hartelijk ontvangen en na een blik op mijn haar te hebben geworpen, werd mij meteen verteld dat ze eigenlijk niets met mijn haar kon beginnen zonder het eerst bij te punten. Want de punten waren erg gespleten en zonder die af te knippen, zou het splijten zich kunnen voortzetten, óók al had ik de treatment gedaan. Goed advies en na het bijpunten werd eerst de Integrity Booster aangebracht. Deze booster intensiveert de Integrity behandeling en wordt bij zwaar beschadigd haar als 1e stap in het haar gespoten. Daarna werd mijn haar geföhnd, zodat de booster door de warmte nog beter kon intrekken.

Integrity

De volgende stap waren de Integrity ampullen, waarvan er voor mijn haar maar liefst 3 werden gebruikt! Deze ampullen geven het haar een enorme proteïne boost en het goedje werd heel zorgvuldig, lok-voor-lok, met een kwast aangebracht. Daarna ging er plasticfolie om mijn hoofd en ging ik 10 minuten onder de droogkap om alles heel goed te laten intrekken. Daarna werd mijn haar gewassen en werd de deep conditioner uit dezelfde serie aangebracht. Paar minuten laten intrekken en alles werd weer uitgespoeld.

Treatment

Ik had mijn haar vooraf gevoeld en kon meteen al merken dat het wat dikker leek en steviger. Na het drogen was het verschil echt onwaarschijnlijk mooi, alsof ik ineens weer gezond haar had gekregen! Ervoor was mijn haar droog en stug en nu kon ik er met mijn vingers door en voelde ik weer veerkracht!

Kleur egaler maken

Conditioner

Wat zo fijn is bij van Toonen, is dat ze echt heel betrokken zijn. Niet alleen boden ze aan mijn haar als extra bij te punten, ook keken ze kritisch naar de kleur, waar nog wat roze doorheen scheen. Door wat paarse toner door een conditioner te mengen en dat in de haarpunten aan te brengen, werd de kleur iets meer gelijk getrokken.

Het resultaat

Nadja-voor-na

Ik kon echt niet geloven toen ik het resultaat zag, dat een behandeling dit voor elkaar kon krijgen! Natuurlijk zijn mijn punten nog steeds minder van kwaliteit dan ik zou willen, maar ik was weer toonbaar en heel belangrijk - hoefde mijn haar niet af te knippen. Want dat laatste wilde ik echt koste wat het kost voorkomen en dat is nu gebeurd. Thanks Z.One en Haar van Toonen, ik kan de straat weer op!

Tenslotte ...

Hoe mijn haar nu, na twee weken voelt? Ik moet zeggen dat het nog steeds erg fijn aanvoelt. Het haar voelt dikker en het is veel makkelijker doorkambaar. Ik moet alsnog wel mijn punten laten bijwerken, het verricht natuurlijk geen mega wonderen. Dat werd mij ook eerlijk verteld tijdens de behandeling en dat wil ik mensen ook zeker meegeven. Maar zo'n treatment kan wel een hele hoop verbeteren! Mijn haar is veel sterker geworden en dat is nu nog steeds merkbaar!