Home Behandeling voor ouder wordend haar getest
Onze favorieten

Behandeling voor ouder wordend haar getest

Het Italiaanse merk No Inhibition van Z.one Concept heeft twee bijzondere producten uit de Age Renew lijn, die de strijd aangaan met ouder wordend haar. Age Renew is een lijn die bestaat uit 5 producten, waarvan 2 voor gebruik in de salon en 3 voor thuisgebruik. Naast deze twee producten voor thuis, is er ook nog een masker die je na de shampoo kunt gebruiken. Want tja, niet alleen je huid, maar ook je haar gaat er steeds minder jeugdig uitzien. Ik heb dat zelf ook gemerkt. Mijn haar was vroeger veel glanzender en werd sneller vet dan nu. Dat vet worden hoeft niet zo voor mij, maar ik heb m'n haar wel veel droger en doffer zien worden. Daarom was ik ook heel benieuwd naar deze producten.

Age Renew Revitalizing Shampoo

no-inhibition-01

Deze shampoo bevat o.a. hyaluronzuur dat ook in veel anti-aging crèmes terug te vinden is. Verder is de shampoo sulfaat-, zout-en parabeenvrij, waardoor gekleurd haar (en wie kleurt het grijze haar niet?) niet wordt aangetast. De shampoo is verpakt in een hoge, paarskleurige, plastic flacon met handige sluitdop. De shampoo zelf is witkleurig en heeft eerder de substantie van een conditioner dan van een shampoo. De geur is heerlijk fris, maar niet overheersend.

no-inhibition-02

Wat meteen opvalt is dat de shampoo bij de eerste keer wassen helemaal niet schuimt. Ik vind het zelf dan altijd lastig bepalen hoeveel ik moet gebruiken. Uiteindelijk hoef ik helemaal niet zoveel te gebruiken. Ik was het eerst zonder schuim, spoel het uit - mijn haar voelt dan absoluut niet droog aan! - en was het voor de tweede keer. Dan schuimt het namelijk wel. Na het uitspoelen, voelt mijn haar aan alsof ik nog een conditioner heb gebruikt. Ik heb het een paar keer gewassen zonder conditioner erna en merkte dat dat ook eigenlijk niet nodig is. En dat wil heel wat zeggen voor mijn droge haar. Maar het gebruik van een maskertje erna, deed ook wonderen en dan was mijn haar echt superzacht en glansde ook beter. Het is een shampoo die je alleen bij heel droog haar moet gebruiken, anders is hij te verzorgend. Wat wel heel fijn is, is dat de shampoo je haar verder niet verzwaart. Ik merkte vooral dat mijn haar er meer veerkracht van kreeg en dus iets glanzender werd.

Age Renew Elixer of Youth DD Cream

no-inhibition-04

Deze crème moet je als leave-in product gebruiken na het wassen. Ik gebruikte het meestal alleen op de punten, als mijn haar praktisch droog was. De crème komt in een kleine tube van 30ml en je hebt er maar een klein beetje van nodig. Ook hier zit weer  hyaluronic in en ik merkte dat het mijn droge punten wat opvulde. Hierdoor leek mijn haar meteen wat gezonder en minder pluizig. Je kunt dit product vergelijken met een serum of olie, alleen is het veel minder vet. Mijn haar is dol op dit spul en 'drinkt' het bijna op. Daarom merk ik wel dat deze crème niet zo heel zuinig is in gebruik. Dat komt ook omdat de substantie heel dik is en daarom niet zo heel goed uitsmeert. Maar het is wel heel erg effectief en ik zie echt verschil, dit is een van de beste anti-pluis producten die ik ooit heb gebruikt!

no-inhibition-03

Al met al ben ik heel tevreden met deze producten. Ze zorgen echt voor glanzender haar, zonder dat er aan volume wordt ingeboet. De crème gaat wel hard, maar een tube van 30ml kost minder dan €20 en daar heb je bij lange na nog geen oogcrème voor. En het resultaat mag er zijn, dus een beetje investeren in je rijpere haar, is zeker de moeite waard!