Home Beauty secrets uit Korea van Erborian
Testpanel

Beauty secrets uit Korea van Erborian

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, nog onbekende cosmeticamerken en toen ik deze Erborian tubes zag in Amsterdam, heb ik ze meteen aangeschaft. Het feit dat ze uit Korea komen, prikkelde mijn nieuwsgierigheid nog meer want momenteel kijken wel meer merken die kant op voor inspiratie. Koreaanse vrouwen staan erom bekend dat ze in laagjes werken en kunnen soms wel 7 verschillende producten gebruiken voor hun beautyritueel. Zo ver ga ik niet, maar ook ik heb de 'laagjescultuur' een beetje omarmt met een serum, dag- of nachtcrème, primer en foundation.

Erborian staat bekend om haar BB en CC crèmes, producten die sowieso in Azië hun oorsprong vinden. De naam betekent letterlijk 'Herbs of the Orient' en op hun website las ik dit:

Erborian adapts Asian skincare expertise to beauty rituals around the world. It continuously innovates by offering surprising, unprecedented, ground-breaking products, vehicles for "intelligent beauty". Our exclusive formulas, developed by our laboratory based in Seoul, use the most advanced technologies, at the cutting edge of the cosmetic industry.

Ik testte de BB Cream en een zgn. 'pink cream' die je huid een extra mooie glow moet geven.

BB CREAM NUDE

Erborian-BB-cream

Ik heb al verschillende BB crèmes geprobeerd en vind ze vooral in de zomer erg fijn. Ik gebruik bij warm weer liever geen foundation en een BB crème matteert bovendien en heeft meestal een hoog zonnefilter. Ideaal als je juist wat minder laagjes wilt.

Deze variant brengt fijn op en egaliseert mijn huid meteen. Ik vind in eerste instantie de kleur een beetje grauw, misschien teveel gemaakt voor Aziatische huidskleuren? Maar merk dat dit snel wegtrekt en dat de crème dan echt versmelt met mijn huid. Ik heb deze op hele warme dagen gebruikt en ook dan blijft het goed zitten. De pigmenten gaan soms wel een beetje in de lijntjes zitten, maar dat gebeurt op warme dagen met elk gepigmenteerd product dus dar stond ik niet echt van te kijken.

De verpakking is simpel, een plastic tube en de opdruk typisch Aziatisch, nogal druk en met kleurencombinaties die ik persoonlijk niet zo mooi vind. Maar ja, ik koop deze crème niet om in mijn badkamer te showen, het is een fijn product, echt een van de betere BB creams die ik heb gebruikt. Ook de prijs, rond de €25 is fijn want je doet er best lang mee.

PINK PERFECT CREAM

Erborian-pink

Volgens de makers is dit product een van de Koreaanse 'secrets voor skin perfection'. Op de verpakking staat dat je dit in plaats van een dagcrème kunt gebruiken, maar voor mij is dat bij lamge na niet voldoende. Ik gebruik hem liever als een primer, onder mijn foundation. De crème is roze van kleur, niet verrassend met een naam als 'pink cream'. De substantie is wat smeuïger dan de BB cream en inderdaad, mijn huid krijgt er een mooie, subtiele glow van. Ik vind het vooral mooi om wat extra op mijn voorhoofd en jukbeenderen te smeren.

Nadat je er foundation over gebruikt, wordt het effect wel subtieler, maar is nog steeds een beetje zichtbaar. En zo wil ik het ook. Ik houd niet van opzichtige highlighters en een gezicht dat je tegemoet glanst. Dit product geeft je huid op subtiele wijze net dat beetje extra gezonde uitstraling.

Eindoordeel

Beide producten zijn fijn, maar de BB Cream is niet echt heel bijzonder in vergelijking tot andere vergelijkbare producten. De Pink Cream daarentegen vind ik wel heel bijzonder, dit soort producten zijn echt van die parels waar ik altijd naar op zoek ben en hiermee voeg ik graag een extra laagje toe aan mijn beautyritueel!