Home Balmain Hair Care & Brush reviews
Onze favorieten

Balmain Hair Care & Brush reviews

 

Ook introduceerde Balmain Hair onlangs een aantal keramische borstels. Deze zijn voorzien van een keramische laag die negatieve ionen uitstoot. Haar heeft van nature een positieve lading welke statisch en pluizig haar kan veroorzaken. De negatieve ionen van de keramische borstels sluiten de haarschubben af en houden zo het vocht vast in het haar. Dit geeft het haar een gezonde en glanzende look. De keramische borstel wordt snel en gelijkmatig warm waardoor de krul, die gevormd wordt, beter behouden blijft.

Wij ontvingen alle producten om uit te testen en waren benieuwd! Marit testte deze producten gedurende 4 maanden uit om voor haarzelf te ervaren of deze claims ook echt kloppen. Lees hier haar verslag.

Balmain Hair Ceramic Brush

tested-balmain-ceramic-brush


Resultaat: Eigenlijk ben ik helemaal niet goed in föhnen met een borstel! Ik heb altijd ruzie met de losse föhn en borstel en kan dat niet tegelijk. Met als resultaat dat ik eerst mijn haar moet indraaien met de borstel, dit met een hand vasthou en vervolgens de loeiende föhn pak om dat gedeelte te drogen. Ik kan dan ook jaloers kijken naar mijn kapper, voor wie dit een fluitje van een cent lijkt en rustig met een hand de krul erin draait, terwijl zijn handere hand de föhn vasthoudt. Niettemin voelde deze borstel fijn aan. De borstels komen in 2 maten: 35mm en 55mm. Ik had de kleinste, die beter geschikt is voor mijn halflange dunne haar. De vorm was goed en door de metalen 'naaldjes', kon ik mijn haar goed strak om de borstel draaien. Op een of andere manier lukt dat nooit zo met een echte haren borstel. Hierdoor merkte ik wel dat er minder pluis was omdat het haar beter gepolijst kon worden. Ik blijft een kluns met borstel en föhn, en gebruik dan ook het liefst een haardroger met borstel in een. Maar als ik dan een losse borstel wilde gebruiken, pakte ik toch deze. Ook zonder haardroger is hij fijn. Mijn haar klitte absoluut niet en gleed soepel langs de borstel heen. En ook omdat je het haar er strak omheen kunt trekken, waardoor het haar meteen gladder wordt.

Verpakking: Deze borstel valt goed in je hand door de ergonomische vorm van de gladde steel, waardoor je hem goed kunt draaien. Het rubberen gedeelte tegen de borstel aan, zorgde voor een stevige grip. De borstel zelf is prachtig; glanzend wit met zwarte haartjes. Ik hou wel van de signature van Balmain: chique in alle eenvoud.


tested-balmain-moisturizing-shampoo

Balmain Hair Moisturizing Shampoo

Resultaat: Lekker schuimende shampoo die heerlijk ruikt. De melkachtige, witte substantie masseert goed in en maakt goed schoon. Toch voelt mijn haar niet droog aan na het uitspoelen, hoewel mijn droge haar dan nog wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, Cocamidopropylamine Oxide, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Argania Spinosa Kernel Oil, Silk Amino Acids, Panthenol, Coco-Glucoside,Glyceryl Oleate, Dimethylpabamidopropyl Lauryldimonium Tosylate, Propylene Glycol Stearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lauryl Glucoside, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Laureth-11 Carboxylate, Polyquaterni um-44,Laureth-10, Glycol Distearate, Acrylates Copolymer, Parfum, PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Phenoxyethanol, Iodopropynyl Butylcarbamate, Citric Acid
Jammer dat deze shampoo sulfaten bevat, dat verklaart het goede schuimen ook. Juist omdat er wordt beweerd dat deze shampoo geschikt is voor gekleurd haar, begrijp ik dat niet zo goed. Inmiddels is algemeen bekend dat sulfaten en gekleurd haar geen goede combi zijn. Gelukkig bevat de shampoo ook goede stoffen voor het haar zoals arganolie, aminozuren en panthenol. Dat verklaart ook waarom deze shampoo het haar na uitspoelen lekker zacht maakt. Ook zitten er parfumstoffen in, maar omdat dit aan het einde van de lijst staat, zullen dat er niet veel zijn.

Verpakking: Heel handige pompflacon, waarmee je de shampoo goed met een hand kunt doseren. Handig voor als je onder de douche staat en je niets ziet doordat je hele hoofd nat is. Het pompje werkt goed, ik gebruikte steeds 2 ponpjes per keer. Ook de eenvoudige witte flessen met het zwarte pompje spreken me aan. Simpel chique, zonder poespas.


Balmain Hair Moisturizing Conditioner

tested-Balmain-Moisturizing-Conditioner


Resultaat: Deze conditioner is precies goed van textuur! Niet te dun en niet te dik. De geur is net zo lekker als die van de shampoo, zelfs nog wat intenser, zodat je haar na het wassen heerlijk ruikt. Meestal heeft mijn haar niet genoeg aan een conditioner alleen, maar deze is - in combinatie met een beetje arganolie erna - voedend genoeg. Dat is fijn als je een keer geen tijd hebt voor een masker.

Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetrimonium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Silk Amino Acids, Panthenol, Dimethylpabamidopropyl Lauryldimonium Tosylate, Propylene Glycol Stearate, Ceteareth-20, Quaternium-80, Polyquaternium-16, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Citric Acid
Fijne ingrediëntenlijst, alleen jammer dat er alcohol in zit, wat het har kan uitdrogen. Toch merkte ik daar niets van, ik vond deze conditioner heel erg voedend.

Verpakking: De conditioner komt in dezelfde pompflacon als de shampoo en dat werkte prima. Enig nadeel is dat je de 2 flessen makkelijk kunt verwisselen omdat ze identiek zijn. Je moet dus eerst heel goed op het etiket kijken wat erin zit, anders heb je voor je het weet je haar weer gewassen of omgekeerd.


Balmain Hair Repair Mask

tested-balmain-repair-mask


Resultaat: Dikke witte 'haarboter' die eveneens heerlijk ruikt. Dit masker is heel dik en voedend, daarom heb je er maar weinig van nodig. Ik gebruikte het 1x per week en liet het dan zeker 10 minuten intrekken. Ik deed dat zelfs nog nadat ik de conditioner had gebruikt en dan was het helemaal een feestje voor mijn haar! Mijn haar werd er heel glad en zacht van.

Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol,  Butyrospermum Parkii Butter, Argania  Spinosa Kernel Oil, Quaternium-91,  Betaine, Olus, Silk Amino Acids, Tocopheryl  Acetate, Panthenol, Cetrimonium  Methosulfate, Hydrolyzed Vegetable  Protein PG-propyl Silanetriol, Cetrimonium  Chloride, Ceteareth-20, Phenoxyethanol,  Ethylhexylglycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum, Citric Acid
Bovenaan de lijst staan diverse voedende stoffen die een weldaad zijn voor je haar. Helaas staat alcohol nog hoger op de lijst, maar net als bij de conditioner, merkte ik niet dat het mijn haar uitdroogte. Wat de effecten op de lange termijn zijn weet ik niet, maar het masker scheen bij mij te werken.

Verpakking: Royale transparante plastic pot met een zwarte deksel. Mooi, zonder opsmuk. Nadeel vind ik wel dat er makkelijk haren of water bij kan komen. Bijna elk haarmasker komt in een grote pot, misschien omdat de substantie te dik is voor een andere verpakking, maar hier zou de industrie in zijn algemeen eens iets op moeten vinden. Want op den duur verdunt het masker wel.


CONCLUSIE

Fijne lijn om samen te gebruiken. Je haar gaat er heerlijk van ruiken, alsof je een haarparfum gebruikt. Ik hou van eenvoudige verpakking waar over nagedacht is en daar sluiten de pompflesjes goed op aan. Na het gebruik voelt mijn haar echt goed gevoed en zacht aan, vooral als ik het masker erbij gebruik. Van de shampoo vind ik het echt jammer dat deze sulfaat bevat omdat dit nou eenmaal niet goed is voor gekleurd haar. Het effect van de alcohol kon ik niet merken, maar ik denk dat de conditioner en masker voldoende goede voedende stoffen bevat om alle uitdrogende effecten tegen te gaan. Het fijnst vond ik de conditioner. handige verpakking, heerlijke geur, korte inwerktijd en toch heel erg voedend. Echt een fijn product als je een keer snel je haar wilt wassen. Als ik deze producten samen gebruik en erna mijn haar droog met de keramische borstel, merk ik dat mijn haar minder pluist en gladder is. Of dat door de borstel komt, weet ik niet, maar feit is wel dat ik het haar makkelijk strak om de borstel heen kan trekken, waardoor het gepolijst wordt.

Meer volume? Volume met Balmain Hair+