Home Balayage in de kantine!
Hair solutions

Balayage in de kantine!

Inmiddels werk ik al 3 jaar als thuiskapper en kom ik bij veel mensen over de vloer! Zo ook bij de familie den Balvert!

Ik ken deze familie van toen ik motorrijles had bij de rijschool die in hun motor garage gevestigd is. 2,5 jaar geleden kreeg ik een belletje vanWendy, die voor haarzelf opzoek was naar een nieuwe kapper en met de vraag hoe dat in z'n werk gaat met een thuiskapper.  Inmiddels kom ik alweer een hele poos bij de familie om te knippen en kleuren.

We maken van de kantine een kapsalon!

soft-balayage

Afgelopen maand wilde de dochter van de familie een mooie natuurlijke kleuring.  Omdat ze niet zit te wachten op een uitgroei hebben we gekozen voor een soft balayage techniek. Een jaar geleden hadden we een ombre kleuring gemaakt en deze was nog steeds mooi aanwezig in haar haren.

Tijdens de behandeling hebben we het over de examens die ze moet doen aankomende mei. En over een tussenjaar reizen of misschien toch gelijk door naar een vervolgstudie? Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Qua knippen hebben we besloten dat de coupe opgefrist moet worden. De gespleten punten worden afgeknipt en de lengtes aan de voorzijde vanaf de jukbeenderen worden zo geknipt dat ze rond meelopen in de lange lengtes. Voor de finishing maak ik gebruik van een krultang en laat ik zien hoe ze door 6 plukken te krullen meer beweging in haar haren kan creëren!

erdershond-kapper

Bony de herdershond houdt goed in de gaten of ik alles wel goed doe!

Zelf wordt ik erg blij als ik bij de familie den Balvert mag komen. Ze hebben ieder keer weer andere motors in de zaak staan en al die kleuren geven mij inspiratie qua kleurcombinaties. Daarnaast zijn het echte dierenvrienden en de honden en kat hebben hele mooie tekeningen in hun vacht die ik ook weer terug kan vertalen naar een kleuring voor mijn eigen klanten.

Zo zie je maar weer, overal komt inspiratie vandaan!!


Kim Trouerbach vertelt over haar ervaringen als kapster bij mensen thuis of op het werk.