Home ArtEZ Arnhem eindshow 2018
Hair update

ArtEZ Arnhem eindshow 2018

Deze week werd de collectie van eindexamenstudenten aan de befaamde modeacademie ArtEZ in de art Chapel in Amsterdam getoond. Het creative team van Redken Nederland tekende wederom voor het haar.

Artez-07

We zagen veel ongebleekte katoen met hier en daar felrode en groene accenten. Zelf zeggen ze dit over de collectie:

Wij zijn 8102 MEHNRA EITCELLOC, een cult gewijd aan het onthullen van de waarheid: de achterkant. Dit collectief verbeeldt een microsamenleving die gebouwd is op liefde, bescherming en creativiteit. De collectie is gebaseerd op archetypes. De verscheidenheid van deze hedendaagse archetypes heeft geleid tot een spannende mix van uiteenlopende ontwerptechnieken, die vervolgens zijn toegepast op een uniform waarmee het groepsgevoel wordt versterkt. De collectie vormt een fragmentarische, nieuwe wereld en laat de kracht van diversiteit binnen een groep zien. Wit en crème overheersen het collectiebeeld; de eerste indruk is open en onbezoedeld. Wit is alle kleuren van het licht samen en toont een oprechte reflectie van schaduw en licht; alles wat is vormgegeven is te zien. Als tegenhanger is er een oververzadiging van kleur; looks die fel afsteken tegen het witte palet. Het stoffengebruik en de verwerking daarvan heeft alles te maken met het uniform en de dualiteit tussen voor- en achterkant. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit droge stevige werkmanstoffen met als contrast speciaal ontwikkelde jacquardweefsels en een eigen watermerk als highlight.

artez-04b

Artez-03

Artez-06

Artez-02

Artez-01

Deze visie past helemaal bij de tijdgeest van nu. Puur, eerlijk, je ware aard laten zien, onverbloemd. Het haar was undone of juist geschoren. Na afloop werden kratten bier binnengereden waarna het publiek samen met de modellen en ontwerpers het glas kon heffen.

Artez-05

Ontwerpers: Birgit Steinbusch / Britt Liberg / Liu Hong Quan / Christa Kronenburg / Django Tetteroo / Dylan Westerweel / Inez de Jong / Joline Kwakkenbos / Jule Voelklein / Kevin Pleiter / Lisa Bisschop / Luka Mooibroek / Manon Romeijn / Michelle Vossen / Myra van Vlimmeren / Nadine Mol / Nina Liburd / Renee Kraayvanger / Sanne van Vloten | Foto's: Lonneke van der Palen