Home Arjan Bevers voor 2e keer bekroond tot beste kapper van Nederland!
Events & Awards

Arjan Bevers voor 2e keer bekroond tot beste kapper van Nederland!

He did it again! Gisterenavond werd in een bomvol Studio 21 te Hilversum Arjan Bevers uitgeroepen tot Hairdresser of the Year 2019 tijdens de uitreiking van de Coiffure Awards. Niet alleen de Nederlandse jury was het hierover eens, ook een jury van internationale topkappers vond Arjan van Avanti Kappers in Helmond de allerbeste. Daarnaast won hij ook de categorieën ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’.

Arjan-bevers-04

Poëtisch en kwetsbaar mooi haar. Een gelukkige mix van editorial draagbaarheid. Een knappe serie die zo in de Italiaanse Vogue kan. Alles klopt.

Arjan-bevers-02

Arjan-bevers-01

Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 13 Coiffure Awards uitgereikt. De avond werd met humor en charme gepresenteerd door Eva Jinek. Bianca van Zwieten, Hairdresser of the Year 2018 zorgde voor een prachtige show ‘A Vanity Fairytale’. Klassieke muziek en prachtige verstilde videobeelden, nam het publiek terug in de tijd. Dat dit een show van nu was, liet Bianca zien met haar oog voor diversiteit in body shapes, gender en afkomst. Vervolgens zorgde Ali B dat bijna al het aanwezige publiek op het podium stond te swingen!

Hoog niveau

Arjan-bevers-03

Naast de onderscheiding voor Arjan Bevers werden er nog 10 awards uitgereikt. Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’, Joffrey Conings de eerste prijs voor de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en de ‘Avantgarde Award’. Sanne van ’t Hoog nam de eerste prijs voor het onderdeel ‘dames in regio Noord- Holland en Flevoland’ mee naar huis. De Nederlandse pers kende Juliette den Ouden de ‘Pers Award’ toe en de nationale en internationale jury vond diezelfde inzending de beste in de categorie ‘heren regio Noord’. De ‘Young Talent Award’ voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Kim van ’t Hooft. Avanti Kappers (de kapsalon van Arjan Bevers) nam ook de ‘Team Award’ in ontvangst terwijl Kirsten Alacali voor de derde keer de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ won. Tot slot ging de ‘Consumer Award’, die werd gekozen door het Nederlandse publiek, naar Denise van de Leur van Haarstudio Denise uit Gouda.

De jury

De jurering voor de Coiffure Award 2019 vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met 16 Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken 7 Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen techniek, kapsel, visagie, styling en fotografie.

Fotografie: Jeroen Snijders en collectie  (haarstyling: Arjan Bevers, fotografie: Andrew O'Toole, styling: Luca Termine, visagie: Mireille Bevers - Brunt)