Home Amsterdam Fashion Week Summer 2013
Get the look

Amsterdam Fashion Week Summer 2013

AFW-2013De 19e editie van de Amsterdam Fashion Week (AFW) is weer in volle gang. L’Oréal Professionnel is officiële partner en zet hiermee de haarstyling tijdens de shows in de spotlight! Met bekende haarstylisten als Berni Ottjes, Olaf van den Wildenberg en Francis Schroembges als Chef de Cabine was er lekker veel aandacht voor het haar. Lees hieronder waar deze toppers hun inspiratie vandaag haalden, leer van hun tips n bekijk de foto's van het eindresultaat. Veel plezier!

Foto’s: Met dank aan L’Oréal Professionnel, Team Peter Stigter

Mark Melief - Winde Rienstra 

AMSTERDAM FASHION WEEK SS14Over inspiratie
Alle kapsels waren gebaseerd op een momentopname, bijvoorbeeld dat iemand nét hard heeft gerend of gefietst, of onder de douche vandaan komt. Dat ene ogenblik hebben we geprobeerd te vangen in het haar, dat zit zoals het zit door water, zweet of wind. 

Over techniek
Voor de aanzet van het haar hebben we Natural Gloss van tecni.art gebruikt om beweging te creëren en Fix Max eveneens van tecni.art was het ideale product om bepaalde lokken te modelleren en stevig te fixeren. We hebben deze lokken vervolgens afzonderlijk op de huid geplakt. Lees hier het interview

Francis Schroembges - Vibrant Pakistan 

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   FILENAME IS DESIGNER NAME  SPRING/SUMMER 2013Over inspiratie
Er was één ‘aanspreekpersoon’ die, namens de zes ontwerpers, met mij de look bepaalde. Aanvankelijk wilden zij een traditioneel Aziatisch, ietwat ouderwets kapsel. Ik wilde de show liever een frisse, hedendaagse uitstraling geven en daarom heb ik dat voorstel vertaald naar een meer westers beeld.

Over techniek
Voor de paardenstaarten heb ik zestig centimeter lange kunsthaarstukken gebruikt in verschillende kleuren. Het echte haar van de modellen wordt weggewerkt in een soort kolk waar de steile staart onder vandaan komt. Doordat de modecollecties zo kleurrijk en eclectisch zijn, wilde ik zoveel mogelijk rust in het haar. Voor het stijlen, gladmaken en toevoegen van glans aan de paardenstaarten heb ik de Steampod met de Steampod verzorgingsproducten gebruikt. En voor de finishing touch de Fix Design van tecni.art.

Berni Ottjes - SIS by Spijkers en Spijkers

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   FILENAME IS DESIGNER NAME  SPRING/SUMMER 2013Over inspiratie
We hebben inspiratie gehaald uit de jonge Brigitte Bardot. Denk aan droog beach haar met springpony’s en ‘bakkebaardjes’ aan de zijkant. Funky en vooral niet te clean. Dit edgytype komt nu weer helemaal terug.

Over techniek
Om die droge structuur te krijgen is het belangrijk om het haar van tevoren goed te föhnen in combinatie met een volumemousse. Vervolgens preppen we de coupe met  haarlak en wordt er een pony ingeklikt om die Franse lolita-stijl te creëren. Voor wat variatie is de ene pony wat korter dan de andere. Ook hebben we bewust gekozen voor een tint die nét iets afwijkt van het eigen haar van de modellen, zodat het resultaat niet te glamourous maar juist rauw en girlyis.

Olaf van den Wildenberg - MaryMe-Jimmy Paul

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   FILENAME IS DESIGNER NAME  SPRING/SUMMER 2013Over inspiratie
Het moest een poppencollectie worden met referenties naar Japanse mangafiguren en de extravagante straatmode van de wijk Harajuku in Tokio. Aanvankelijk wilden de ontwerpers primaire kleuren, maar ik houd meer van pasteltinten. Gelukkig gingen ze akkoord met mijn voorstel. De bovenlaag van de pony is anders dan de onderlaag waardoor er een mengeling van kleuren ontstaat.

Over techniek
In de vlechten zit ijzerdraad verwerkt voor een stevig resultaat: zo konden de modellen tijdens het lopen goed met hun haar spelen. Er zit veel voorwerk in deze look. Het eigen haar van de modellen is eerst opgestoken in twee vlechtknotjes en daarna meegespoten in de kleur van de veertjes. Het haar mocht echter niet de overhand krijgen, het draait uiteindelijk om de kleding.