Home Affinage Kitoko Nutri Restore lijn & oil treatment review
Onze favorieten

Affinage Kitoko Nutri Restore lijn & oil treatment review

Kitoko Advanced Hair Therapy van Affinage is een luxe range producten voor zowel salon- als thuisbehandelingen. Geïnspireerd op de rijke en natuurlijke bronnen van Afrika. De ultramilde formules zijn vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en minerale oliën. Kitoko betekent 'mooi' en is afkomstig uit het Lingala, een taal die wordt gesproken in Centraal West Afrika. Dit is de basis van onze filosofie voor de gehele Kitoko Advanced Hair Therapy lijn. Deskundige producten voor iedereen, die zorgen voor mooie, ongeëvenaarde resultaten die gezondheid en vitaliteit uitstralen en die garant staan voor het ultieme gevoel van well-being.

Ik was benieuwd, vooral het idee dat er geen sulfaten en siliconen in de producten zitten sprak me aan. Ik lees wisselende berichten over siliconen en wilde wel eens weten hoe mijn haar reageerde op silicone-vrije producten. Ik had de shampoo, balm en masker uit de .Nutri Restore' serie om uit te proberen. Bovendien zat er een fles haarolie bij. De Nutri Restore lijn bevat groene thee, tamarinde, karité en hibiscus. Op zich zeggen dit soort ingrediënten me niet zoveel. Helaas zie ik op de ingrediëntenlijst ook alcohol staan. Dat is jammer want alcohol droogt je haar uit en dat is niet iets waar ik op zit te wachten met mijn droge haar. Tijd om te testen!

Kitoko Nutri Restore Cleanser
De verpakking heeft een ingetogen luxe uitstraling. Deze flacon is rechthoekig en heeft een vierkante beschermdop over de gewone dop heen. Dat laatste is wel wat overbodig, ik had de neiging die extra dop weg te doen omdat het alleen maar lastig was. Er is nog wat anders dat niet handig is aan deze verpakking. Ik heb dat ook al eerder gemerkt bij de vierkante Kevin Murphy flesjes. Vierkant ziet er misschien wel mooi uit, je kunt de flacons moeilijker 'knijpen' om er wat uit te krijgen. Vooral in dit geval omdat de substantie van de shampoo nogal dik is. Tip is daarom om toch die extra vierkante dop erop te laten en de fles permanent op zijn kop te zetten. Wie weet was dat het idee erachter, maar omslachtig is het allemaal wel. Min[puntje voor de verpakking dus!

De shampoo is een dikke witte substantie, ruikt heerlijk, subtiel bloemig, maar doordat er geen sulfaten in zitten schuimt hij niet zo goed. Daar moet je aan wennen; in het begin had ik de neiging er teveel van te gebruiken. Hij maakt het haar absoluut niet droog, ik had eerder het gevoel dat m'n haar nog wat vettig was en daardoor niet schoon aanvoelde.

Kitoko Nutri Restore Balm
Wat qua verpakking voor de shampoo geldt, is bij de conditioner helemaal een probleem: ik had - zelfs met een volle fles - vrij veel moeite het product eruit te krijgen. Maar eenmaal in mijn haar, verdeelde het goed en maakte mijn haar superzacht. Het voelde aan als een masker vanwege de dikke substantie. De balm rook eigenlijk niet, ik vraag me af wat de shampoo dan zo lekker laat ruiken, want hier zitten dezelfde hoofdingrediënten in. Ik liet de conditioner 3-5 minuten intrekken, daarna uitspoelen. Hoewel de conditioner aanvoelde als een masker,had ik niet het idee dat het dezelfde voeding gaf. Ik moest echt de olie erbij gebruiken om pluis tegen te gaan.

Kitoko Nutri Restore Active Masque
Ook het masker komt is een grote vierkante pot, maar hier werkt de verpakking wel omdat je het er makkelijk uit krijgt. De extra afsluitdop is handig want dit voorkomt dat er water bij komt. De substantie is een dikke witte crème. Ik gebruikte het masker 1x per weer en liet het dan minimaal 15 minuten intrekken. Daarna merkte ik echt verschil. Mijn normal droge haar voelde zelfde een beetje vettig aan. Ik had toch het idee dat het masker, in combinatie met de shampoo mijn  haar verzwaarde. Ik had de olie erna niet meer nodig, alleen wat op de puntjes. Het masker ruikt niet, net zoals de balm. Toch is het een fijn diepvoedend masker, dat ik later in combinatie met een andere shampoo heb geprobeerd. Dat werkte in mijn geval beter omdat mijn haar wat luchtiger aanvoelde.

Kitoko Oil Treatment
Deze olie is een combi van argan en karité oliën en komt in een glazen flesje. De olie ruikt lekker, een beetje zoetig. Helaas is de substantie erg dun, wat in combinatie met deze verpakking niet goed werkt. Ik had ineens een hele scheut over mijn hand lopen. Maar eenmaal in mijn haar, deed het zijn werk goed. Ik had het idee dat mijn haar meer glansde en het was absoluut niet vet. Werkte heel goed tegen pluis en door een beetje in de puntjes te wrijven, gaf het mijn haar een gezondere uitstraling.

Conclusie? Fijne milde producten. De shampoo vond ik het lekkerst ruiken, maar zou deze shampoo altijd in combinatie met een diepreinigende shampoo gebruiken. Het masker en de olie vond ik het fijnst. De prijzen van de producten zijn heel redelijk; de olie is €19,95 voor 95ml, de shampoo en balm zijn €16,95 voor 250ml en het masker is €19,95 voor een pot van 200ml. De producten zijn heel mild en zeer geschikt voor gevoelig of gekleurd haar.

 Marit Heemskerk | WieWatHaar