8 styling tips pluizig haar
Home 8 handige styling tips als je last hebt van pluizig haar
Hair solutions

8 handige styling tips als je last hebt van pluizig haar

De meeste Nederlandse vrouwen hebben er af en toe behoorlijk last van: pluizig haar. Zodra de lucht wat vochtiger wordt (en wanneer is dat nou niet het geval in Nederland?), kun je bye zeggen tegen je gladde, glanzende lokken! Natuurlijk kun je zo'n leuke beanie opzetten, maar met deze tips is dat misschien helemaal niet nodig.

Wij gaan je haarfijn uitleggen hoe je pluizig haar, ofwel frizz, tegen kunt gaan! Want je kan veel dingen doen om dit vervelende haarprobleem op te lossen met deze 8 slimme styling tips voor vrouwen met pluizig haar!

Vrouwen met krullen of dun en droog haar, hebben sneller last van pluis. Want als je haar droog of beschadigd is, gaan de haarschubben open en daardoor droogt het haar uit. Droog haar wil niets liever dan vocht uit de omgeving opnemen en dat veroorzaakt pluis haar met many bad hair days als gevolg!

Ook dun haar heeft sneller last van pluis. Dat komt omdat dunne haren minder zwaar zijn en makkelijk verandert in een pluizenbol.

Styling Tip 1: was het haar minder vaak met de juiste shampoo

Door het haar telkens weer te wassen en vervolgens te drogen en föhnen, droog je het uit en zal het sneller pluis vertonen. Was je haar eens 1x per week en gebruik een vochtinbrengende shampoo of een speciale shampoo voor glad haar. Gebruik na het wassen altijd een conditioner of haarmasker.

Styling Tip 2: douche niet te lang en met te heet water

Probeer bij het uitspoelen, je haar na te spoelen met koud water. Dat is even wennen, maar het voordeel hiervan is dat de haarschubben gaan sluiten. Lang en te heet douchen is voor pluis geen goed idee. In die warme, benauwde badkamer zal je haar juist gaan pluizen.

Styling Tip 3: vervang je kussensloop en je handdoek

Katoenen kussenslopen zijn niet echt een goed idee als je veel last hebt van je pluizige haar. Hoe gladder je sloop, hoe beter. Dus koop een zijden of satijnen kussensloop en je haar zal er de volgende dag veel gladder uitzien. Ook je handdoek is door de ruwe structuur niet zo'n goed idee. Probeer je haar eens te drogen met een oud T-shirt. Hoe gladder en zachter je handdoek, hoe beter het is voor je haar.

Styling Tip 4: laat je haar regelmatig bijpunten

Gespleten puntjes kunnen ook zorgen voor extra pluis. Haar dat elke 6-8 weken even wordt bijgeknipt, ziet er glanzender en gezonder uit. Niets is erger voor pluizig haar dan ene uitgegroeide coupe met dode punten. Je kapper kan je precies vertellen hoeveel eraf moet om je haar gezond te houden.

Styling Tip 5: gebruik een speciale haarolie of haarserum

Een haarolie met argan- of kokosolie kan wonderen doen om pluis tegen te gaan. Ook zijn er vele serums op de markt die de haarstructuur een gladder uiterlijk kunnen geven. Heb je last van pluizig haar? Gebruik dan altijd een olie of serum na het wassen. Let er wel op dat je geen stylingproducten gebruikt waar alcohol in zit, want dat droogt je haar alleen maar uit.

Styling Tip 6: laat je haar 90% door de lucht drogen

Haardrogers zullen je haar uitdrogen, probeer het dus tot een minumum te beperken. Nadeel is dat je ook niet echt zonder kunt, omdat er dan veel meer pluis zal zijn. Maar laat je haar aan de lucht drogen totdat het nog een beetje vochtig is. Föhn het haar daarna droog met een ronde borstel. Zorg dat je het haar zo strak mogelijk om de borstel rolt. Door vooraf een speciale beschermingsspray te gebruiken, wordt je haar minder droog en zal dit ook pluis tegengaan.

Lees hier meer styling tips voor pluizig haar.

Styling Tip 7: knotje of vlechten

Als je haar heel erg pluist, kun je overwegen het op te steken of te vlechten. Zo houdt je de haartjes bij elkaar en geef je pluis minder de kans. Zorg dat je haar zo veel mogelijk uit het gezicht wordt gehouden. Als je last hebt van veel frizz, is een pony uit den boze. Je kunt na het stylen een mascararoller gebruiken (was een heel oude uit of koop een wimperborsteltje) met een beetje haarlak erop. Hiermee 'plak' je uitstekende haartjes vast en valt pluis minder op.

Styling Tip 8: polijst je haar

Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen en als je een borstel gebruikt, neem er dan een met echte varkensharen. Kunststof haren zullen je haar alleen nog maar pluiziger maken. Verder kun je je haar polijsten door af en toe (alleen op een lage stand en op het allerlaatst) een stijltang of krultang te gebruiken met keramische platen. Gebruik vooraf wel altijd een hittebeschermingsproduct. Ook kun je tussendoor, als het heel erg wordt met de pluis, was haarcream in je handen verwarmen en dan heel voorzichtig met je handpalmen van je kruin tot aan de punten over je haar strijken.

Wat vond je van onze 8 styling tips voor pluizig haar? Lees meer: tips tegen pluis of frizz