Home 6 VRAGEN AAN Laura van de Graaf
Events & Awards

6 VRAGEN AAN Laura van de Graaf

Haar organisatietalent is enorm. Van seminars, educatieprogramma’s, golftoernooien, buitenlandtrips tot grote events, Laura -Event Manager Schwarzkopf Professional-, is de spin in het web en steun en toeverlaat voor velen. Ze begon vanuit de schoolbanken bij Schwarzkopf in Dordrecht en is nu de Leading Lady van de Coiffure Award die voor de 29e keer georganiseerd wordt.

1. Wat heb jij met de kappersbranche? 

Heel veel, het is een dynamische branche. Er gebeurt van alles op het gebied van evenementen, shows, seminars, telkens nieuwe innovaties en dus ook educatie. Bovendien zijn beautyproducten voor iedereen aansprekend. Wie is er niet met z’n haar bezig, op zoek naar de nieuwste trends in haarmode en het beste product en kapper voor zijn of haar haar? En daar mag ik middenin staan en werken, hoe leuk is dat?!

Een kapper is iemand die altijd met z'n vak bezig is

2. Wat typeert kappers volgens jou? 

Een kapper is iemand die altijd met z’n vak bezig is, ze hebben allemaal een passie voor haar. Daarnaast zijn het vaak creatieve en emotionele mensen, die op gevoel hun beslissingen nemen. Daar hou ik van, pure mensen. Bovendien zijn ze zelf ook vaak heel verzorgd, gekleed volgens de laatste modetrends en goed gekapt. Je kan meestal wel zien dat je met een kapper te maken hebt, die zien er vaak tóp uit. En ze houden van een feestje, net als ik!

3. De Coiffure Award is uitgegroeid tot het grootste en meest belangrijke event in de kappersbranche. Wat is het geheim achter dit succes? 

Continuïteit. Ieder jaar streven naar de beste editie ooit en plezier aan die uitdaging beleven. Het is mooi om met een klein team ervoor te zorgen dat de hele Nederlandse kappersbranche ieder jaar weer uitkijkt naar het gala. En de stroom van prachtig geklede mensen op de rode loper bewijst dat. Belangrijk blijft de onafhankelijkheid van de wedstrijd en daarbij is het doel leading: de kapper een podium geven en het kappersvak bij een breed publiek promoten! 

De Coiffure Award maakt ook veel emotie los, iedereen legt er z’n ziel en zaligheid in

4. Ben je trots?

Ja, best wel trots. Vooral als het weer gelukt is de wedstrijd en het evenement vlekkeloos te laten verlopen. De Coiffure Award maakt ook veel emotie los, iedereen legt er z’n ziel en zaligheid in. Het maken van een fotoserie kost de deelnemers veel energie en geld, dus wij moeten ervoor zorgen dat daar zorgvuldig mee wordt omgegaan. De gala-avond is een grote productie, waar mensen vol spanning naartoe gaan en veel plezier aan beleven. Als ik aan het eind van de avond de dansvloer vol met vrolijke mensen zie staan, dan vervult mij dat inderdaad met trots, dat ons team het weer geflikt heeft.

5. Wat zou jij twijfelaars en/of deelnemers willen meegeven?

Doe mee, je krijgt geen spijt! Zelfs niet als je niet genomineerd wordt. Want deelname aan de Coiffure Award is een motivatie voor jezelf èn voor je team. Je medewerkers worden geprikkeld om op een andere manier met hun vak aan de slag te gaan. Je kan je serie gebruiken voor posters in de salon en bovendien merken je klanten dat je niet zomaar een kapper bent. Het helpt je om je salon zich van andere kapsalons te laten onderscheiden en je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. En als je wel genomineerd wordt, dan heb je natuurlijk helemaal de jackpot. Want dan ziet je klant dat je een hele succesvolle kapper bent. Je krijgt een sticker voor je etalage, we versturen persberichten naar de landelijke en regionale pers en iedereen praat erover. Ook je klanten leven mee, dat worden echte fans. Vraag het maar aan de die-hard Coiffure Award deelnemers, die weten het wel! 

Je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen

6. Wat staat er nog op jouw bucketlist? 

Voor mezelf? Ik heb niet zo’n lijstje, veel wensen heb ik niet. Gezond blijven, samen met mijn familie, plezier houden in mijn werk. Af en toe eens gezellig uit eten, kleine dingen. 

Ik kijk uit naar het 30-jarig jubileum van de Coiffure Award, volgend jaar. We moeten maar eens bedenken hoe we die editie nog specialer kunnen maken. Maar nu eerst de Coiffure Award 2020 tot een goed einde brengen, het belooft weer een memorabele avond te worden! 


Dit waren mijn antwoorden, toen ik eind februari geïnterviewd werd. Inmiddels is de wereld maar met één ding bezig, hoe blijven we gezond en zorgen we ervoor dat het coronavirus een halt toe wordt geroepen. Al het andere is bijzaak geworden. Het gala is inmiddels naar 13 september verzet. Ik hoop dat iedereen  - deelnemers, klanten maar ook alle anderen in de kappersbranche en daarbuiten -  gezond blijft, zowel fysiek als economisch. We staan er samen voor, en we moeten elkaar steunen waar we kunnen. Lieve mensen houd moed, blijf sterk en vooral gezond! 

Lieve mensen houd moed, blijf sterk en vooral gezond!