Home 6 tips tegen pluizig haar
Hair solutions

6 tips tegen pluizig haar

Het wordt weer kouder, de wind waait weer wat harder en we hebben sneller last van een droge huid. Veel vrouwen krijgen rond deze tijd van het jaar ook last van pluizend haar. Wij vroegen kapper Carmelo om advies.

Ik heb golvend, dik, donker bruin, lang haar. Mijn haar glanst en voelt gezond aan, maar toch pluist het. Ik borstel het alleen voor het douchen, want als ik het elke dag borstel lijk ik wel een poedel! Wat kan ik het beste doen om pluis tegen te gaan?

Talitha (19)

1. Kam of borstel je haar alleen als het nat is

Elke haar heeft een laag met schubben, net zoals de huid van een vis. Water vult de ruimte tussen die schubben waardoor het haar tijdens het kammen niet de kans krijgt om te gaan pluizen. Als je haar toch pluist wanneer het droog is, kun je best je handen vochtig maken en voorzichtig je haar ermee kneden. Ook wanneer je je haar niet te vaak wast, gaat het minder pluizen!

550px-Straighten-Your-Hair-over-Night-Step-2

2. Liefde en respect

We zijn geneigd om teveel met het haar te “rommelen”. Door veel te knijpen, trekken, opduwen, wrijven en ondersteboven te hangen, verliest het haar zijn veerkracht. Vooral golvend en krullend haar moet je met 'fluwelen handschoenen' behandelen. Heb respect voor je haar. Hoe rustiger je met het haar omgaat, des te minder kans op pluis!

Pluizig-haar-tips-4

3. Goede coupe is een must

Lengte en dikte zijn erg bepalend voor de veerkracht! Hoe langer het haar, hoe minder het krult. Wanneer je je best doet om er enigszins krul in te krijgen, ga je dus teveel "rommelen" met het haar, waardoor het uiteindelijk gaat pluizen. Wil je het toch lang houden, dan zijn lagen uiteraard een must! Wil je niet teveel lagen, dan moet je accepteren dat er gedeeltes in het haar steiler zullen vallen. Als het haar te vol en te dik is, dan is het ook raadzaam om het haar wat luchtiger te laten maken. Daar zijn verschillende technieken voor, zoals uitdunnen. Dit draagt bij aan de veerkracht van je haar! Vraag het eens na bij jouw kapper.

pluishaar

4. Kleur het haar niet te licht

De structuur van krullend en golvend haar is altijd poreus. Als je je haar lichter kleurt, wordt je haar dunner in diameter. Hierdoor wordt het twee keer zo poreus en heeft het meer kans om te gaan pluizen.

kapseltrends-600a

5. Gebruik de juiste producten

Er zijn zoveel producten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kapper kan je het beste advies geven welke producten ideaal zijn voor jou haren.

6. Gebruik een diffuser

Je haar in de lucht laten drogen is vaak geen slecht idee als je de strijd aangaat tegen pluis. Gebruik je toch een föhn, dan is een diffuser wel zo prettig. Hierdoor droogt je haar zonder teveel luchtstroom op. Ook hier is het belangrijk dat je je haar rustig moet behandelen.

PicMonkey Collage

Heb jij veel last van pluizig haar? Deel jouw gouden tip met ons!