Home 5 VRAGEN AAN Sigrid Meines
Stylist

5 VRAGEN AAN Sigrid Meines

Ze zit al 20 jaar in het kappersvak en startte 2004 haar eigen salon Xpressive Kappers in Drachten. Daarnaast geeft Sigrid ook kleurtrainingen voor Trinity Haircare. Wij spraken haar over haar passie voor educatie en waarom ze voor Trinity heeft gekozen.

Ik adem zo’n beetje het kappersvak.

1. Je bent naast kapster ook educator voor Trinity, waarom educatie?

Ik adem zo’n beetje het kappersvak en geloof heel erg in educatie. Momenteel ben ik ook een opleiding aan het volgen voor docent aan de ROC kappersschool. Ik wil mezelf blijven prikkelen en zie het als een uitdaging om mijn kennis met anderen te delen. Bovendien houdt het geven van trainingen mij ook scherp.
 

2. Wat zouden de meeste salons nog kunnen verbeteren?

Zelf let ik altijd heel erg op de gezichtsvorm en huidskleur van de klant, maar niet alle kappers doen dat voldoende. Je kunt namelijk veel corrigeren met kleur. Een lang gezicht bijvoorbeeld kun je korter laten lijken door de juiste contouring, waarbij je de lichtere kleur en daardoor het accent wat lager zet. Kleurstalen zijn ook een heel handig hulpmiddel om te bepalen of de klant een warme of koele huidskleur heeft.

3. Waarom Trinity?

Vanaf het moment dat Trinity naar Nederland kwam zo’n 10 jaar geleden, heb ik met dit merk gewerkt. Destijds omdat ik het zo’n leuk, jong en groen bedrijf vond. Ik was toen net zelf naar een ander pand verhuisd en vond het tijd voor een nieuw merk.

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk en daarnaast is Trinity echt exclusief voor kappers, dat spreekt me aan. Veel andere merken zeggen dat ook, maar niet iedereen maakt dat waar. Van Trinity kan ik oprecht zeggen dat ze dat wel doen. Ik vind dat heel belangrijk, want het voelt niet goed als je klanten van alles adviseert en daar echt je best voor doet en zij het vervolgens voor een veel lagere prijs online kunnen kopen.

Daarnaast zijn de producten geweldig, ze doen echt wat ze beloven. Vooral de kleuringen geven enorm veel glans en zijn lang houdbaar. Alle verpakkingen zijn recyclebaar en de producten zijn absoluut niet op dieren getest.

4. Trinity komt met de collectie Artistic Minimalistic met als thema ‘less is more’. Zou de kappersbranche dit meer moeten omarmen?

Ja, dat denk ik wel. Als je één goed product hebt dat bij je haar past, dan heb je daar niet 10 verschillende voor nodig. Want als het haar in de basis gezond is, dan zijn er niet veel producten nodig. En als je een mooie, volle kleur in je haar hebt, dan hoeven dat geen 10 kleuren te zijn. In principe verkopen het product en de kleur zichzelf, omdat de kwaliteit zo goed is. Want ik geloof wel heel erg in kwaliteit boven kwantiteit.

5. Welke look is jouw favoriet?

Het model ‘Dutch Craftmanship’. Dat komt door het contrast tussen de basiskleur met warme bruine tinten en het koele blauw dat daar mooi tegen afsteekt. Het deed me een beetje denken aan Delfts Blauw. Deze look is net even anders, maar toch heel draagbaar. Het is ook echt volgens de trend van nu; je ziet weer veel warme kleuren. Dit kapsel laat zien dat warm heel goed samengaat met koel.